BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakanın yabancı danışmanı var mı?

Başbakanlık’ta yabancı ülke vatandaşı danışman iddiaları TBMM gündeminde.

Abone ol

İNTERNET HABER - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanlık’ta yabancı ülke vatandaşı danışman görevlendirilip görevlendirilmediğini sordu.

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

“Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık bünyesinde 2002 – 2013 Temmuz tarihleri arasında yabancı ülke vatandaşı, başka bir ülke vatandaşı olan yabancı danışmanlar görevlendirilmiş midir, halen görevli olanlar bulunmakta mıdır? Bu kişiler kimlerdir?

Türkiye Cumhuriyeti bakanlıkları ve kamu idareleri ile kurumlarında 2002 – 2013 Temmuz tarihleri arasında yabancı ülke vatandaşı, başka bir ülke vatandaşı olan yabancı danışmanlar görevlendirilmiş midir halen görevli olanlar bulunmakta mıdır, bu kişiler kimlerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 2002 – 2013 Temmuz tarihleri arasında danışmanlık hizmeti aldığı yabancı kuruluş, firmalar bulunmakta mıdır, bulunmaktaysa hangi yabancı kuruluş ve firmalardan danışmanlık hizmetleri alınmıştır, halen danışmanlık hizmetleri alınan yabancı kuruluş ve firmalar bulunmaktaysa hangileridir?

Danışmanlık hizmetleri karşılığında 2002 – 2013 Temmuz tarihleri arasında hangi yabancı kuruluş ve firmalara ne kadarlık ödemelerde bulunulmuştur, halen danışmanlık hizmeti alınan yabancı kuruluş ve firmalarla yapılan sözleşme bedelleri ne kadardır?”