BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  DÜNYA

’’Türkiye’nin kıymeti bilinsin’’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye şuanda bütün sıkıntılara rağmen çok iyi bir yerde bununda insanların kıymetini bilmesi gerekir” dedi.<br/...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye şuanda bütün sıkıntılara rağmen çok iyi bir yerde bununda insanların kıymetini bilmesi gerekir” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta yerel televizyonların gerçekleştirdiği ortaklaşa canlı yayında gündemi değerlendirdi. Canlı yayında soruları cevaplandıran TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye şuanda bütün sıkıntılara rağmen çok iyi bir yerde bununda insanlar kıymetini bilmesi gerekir” dedi:
“Birbirimizin kıymetini bilelim bizler kardeşiz, fikirler, görüşler farklı olabilir, siyasi görüşler farklı olabilir, inançlar farklı olabilir ama bunlar birbirimizin kanını dökmesine sebep teşkil etmez” diyen Çiçek, “Birlikte yaşayalım çünkü dünyanın hiçbir toplumu, fabrikadan çıkmış gibi tek tip değildir. Bugün dünyanın en büyük gücü olan Amerika kaç milletten oluşuyor. Her milletin kendi içinde farklılıkları var ama demokrasi, barış, hoşgörü içerisinde onlar yaşıyor kalkınmasını sürdürüyor ama İslam toplumları aynı dinin mensupları yeri geliyor aynı kıbleye yöneliyor ortak bir çok değeri var ama buna rağmen yüz binlerden, milyonlardan bahsediyoruz ölen, hayatını kaybeden, yerinden yurdundan edinmiş insanlar biraz İslam toplumlarının aklını başına alması lazım burada da İslam alimi dediğimiz alimlere, kanaat önderlerine, siyasetçilere çok büyük sorumluluk düşüyor birazda sorumlulukta onlardadır” dedi.

“HALKIN ARASINDA BİR PROBLEM YOK PROBLEM SİYASETÇİLERİN, AYDINLARIN KAFASINDA VAR”
Başörtüsü konusuna da değinen Çiçek; “Başörtüsü konusunda halkın arasında bir problem yok problem siyasetçilerin, aydınların kafasında var. Sokakta problem yok, vatandaşın arasında problem yok biz bunların üzerinden siyaset yapa yapa sıradan bir olayı bir kangren haline getirmeye devam ediyoruz. Bugün toplum siyasetçilerinde, aydınlarında önünde halkta hoşgörü var, halkta anlayış var, bir arada yaşama var. Biz her şeyi kanunla çözemeyiz hiç durmada kanun çıkaramayız. Hoşgörü, tolerans, birbirimizi anlamak en büyük kanundur. Kafamızın içine bakalım dışıyla fazla uğraşmanın bir anlamı yok. Onun için toplum bu konuyu çözmüş siyasetçilerde bu konu üzerinden siyaset yapmamalı bunu dert haline getirmemeli” diye konuştu.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
“Anayasa bir ihtiyaç vatandaş bunu istiyor” diyen Çiçek, şunları söyledi:
“Bizler taahhüt ettik bir araya geldik dört parti yaklaşık 23 aydır da çalışıyoruz. Bu dönem yeni bir anayasayı milletimizin önüne getirip koymamız lazım koymazsak sorumlu oluruz, koymazsak siyaset kurumu ciddi ölçüde güven kaybına uğrar. Suçladıklarınız kadar olamadınız derler bu durumu da düşmeyelim çünkü o zaman siyasetin kendisi sorgulanır hale gelir. Bu siyaset kurumu ne işe yarıyor, bu partiler ne işe yarıyor niye anayasayı düzeltmiyor. Darbe olacakta birileri gelip mi düzeltecek anayasayı düzeltmemiz lazım, meclisim iç tüzüğünü düzeltmemiz lazım, siyasi partiler kanunu düzeltmemiz lazım, seçim kanununu tepeden tırnağa yeni baştan seçim teşkilatı da dahil yeniden ele almamız lazım bunlar siyaset hukukunun da en temel yasalarıdır görevleridir. Bunlar düzeltilmeden yola arızalı araba ile devam ederiz buda bizi yarı yolda bırakır, bu bize sorun çıkarır nitekim çıkarıyor da onun için artık bu anayasa ile Türkiye dış dünyayla rekabet edemez çünkü her gün yeni anayasal sorunlar çıkacak biz hep onları konuşacağız politika konuşacağız iç gerginlikleri konuşacağız. Onun için bu sorumluluğu bir defa daha siyasi partilerimize hatırlatıyoruz siyasi grubuna hatırlatıyoruz bu bizim borcumuz milletimiz de alacak milletimiz de alacağını iyi takip etsin birine borç verdiğinizde alacağınızı takip ediyorsunuz sandık önünüze geldiğinde niye yapamadınız diye yakamıza yapışın.”

“ULUSLARARASI TOPLUMUN BİREYLERİ BUNA YETER DEMESİ LAZIM”
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, Suriye’de yaşanan kimyasal katliam ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz, “Suriye’de halkına füze kullanan kim Beşar Esad Suriyeli kendi halkından öyle veya böyle, adil veya şeffaf olmayan bir seçimde devlet başkanı seçilmiş ama ne yapıyor halkının bir talepleri söz konusu olduğunda üzerine tank ile gidiyor, top ile gidiyor. Scout füzeleri hedefi bulmaz eğer siz füze hedeflerseniz çocukları öldürürsünüz, mazlumları öldürürsünüz, kadınları öldürürsünüz, ihtiyarları öldürürsünüz, din adamlarını öldürürsünüz bizim inancımızda kadına dokunulmaz, çocuğa dokunulmaz, yaşlılara dokunulmaz füze kullanırsan, uçak kullanırsan, kimyasal silah kullanırsan sende artık ölçü kalkmış demektir izam yok demektir. Bugün Beşar Esad’ta gördüğümüz kendi halkına acımayan, kendi halkını insanını adeta böcek gibi görendir. Yüz bin insanın öldürülmesi normal midir uçakla öldürülmesi, füze ile öldürmesi teker teker ağır silahlar ile öldürmesi yüz bin insan öldüğünde bütün insanlık ses çıkarmıyor ama kimyasal silah kullanıldığında 1925 yılından sonra anlaşmayla savaşta dair kimyasal silah kullanılması yasaklanmıştır. Uluslararası toplumun bireyleri buna yeter demesi lazım” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm sürecine de değinen Bakan Yılmaz, son 2 yılda çözüm sürecinden önce verilen terörle mücadelede, geçmiş yıllarda yapılan terörle mücadelenin kat ve kat üstün olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, “Biz kendi ayağımızdaki bu prangayı çözmemiz gerektiğine karar verdik. Bunu çözmemiz içinde terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde yapacağız. Bizim şunu anlamamız lazım öldürerek bu sorunu çözmememiz lazım, konuşarak diyalog yoluyla ne istiyorsunuz ancak dışarının da maşası olmadan, dışarını taleplerini buraya yansıtmadan demokratik talepleri dinlemekten niye korkalım. İsteklerini alalım bunlardan bizim Türk milletini rahatsız edecek hiçbir husus yoktur. Bu yıl Kars’a gittim, Sarıkamış’a gittim, Ağrı’ya gittim, Patnos’a gittim, Köse’ye gittim, Bayburt’ta gittim, Gümüşhane’ye gittim, Çemişkezek’e gittim, Tunceli’ye gittim gece 2’ye kadar insanlarımız sokaktaydı. 30 yıldır 40 yıldır gidilmeyen dağlara gidiliyor milletimiz sokakta güven var huzur getirdik bundan iyi imkan olur mu? Bundan iyi çözüm süreci olur mu? Çözüm süreci milletin talebi biz milletin talebi olduğu için biz AK Parti hükümeti olarak milletin talebini takip ediyoruz. Eğer bu milletin talebinin karşısına kim durursa ezilir, kim karşı çıkarsa kaybeder millet ondan desteğini çeker çünkü milletin evladı değerlidir. İnşallah iyi bir yönde gidiyoruz milletimizin duası ve desteği bizimle olsun bu süreç zor bir süreç geldiğimiz süreçte hiçbir eve ateş düşmedi” dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Bakan İsmet Yılmaz, canlı yayının ardından 4 Eylül Şenlikleri için açılan ilçeler sergisini gezdi. Burada vatandaşların ikramlarını kabul eden Çiçek ve Yılmaz daha sonra havayolu ile Sivas’tan Ankara’ya hareket etti.
(İHA)