BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,99
HABER /  GÜNCEL

Sert çıktı! Türkiye ters kelepçe vurulacak ülke değil!

"Türkiye'nin Ortadoğu ile bağlantısını kesmek için güney sınırına PKK ile koli bandı çekmek istiyorlar" diyen İçişleri Bakanı Soylu, Reza Zarrab davası için de "Çadır mahkeme" dedi...

Abone ol

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da AK Parti Yomra Olağan İlçe Kongresinde PKK'nın Suriye planına sert tepki gösterdi. Soylu, ABD'deki Reza Zarrab davasını da "Çadır mahkemesi" olarak niteledi. 

"Çok net bir şekilde ifade ediyorum Türkiye ters kelepçe vurulacak bir ülke değildir, bunu yaptırmayız, bunu gerçekleştirtmeyiz, bunun bilinmesini istiyoruz" diyen Bakan Soylu, Türkiye'nin güneyine PKK eliyle koli bandı çekilmek istendiğini ancak buna izin vermeyeceklerini söyledi. 

İşte Bakan Soylu'nun konuyla ilgili sözleri:

MÜTTEFİĞİMİZ DEDİĞİMİZ AMERİKA NEDEN YPG'YE...

- Türkiye baktılar ki PKK terör örgütünü bitirmekte çok kararlı, ona yeni bir rota çizdiler. Son yıllarda güney sınırlarımız altında yaşananlara çok dikkat edin. Haberlerde duyduğunuz isimlere çok dikkat edin. Rakka'yı duyuyorsunuz, Münbiç'i duyuyorsunuz, Afrin'i duyuyorsunuz, İdlib'i duyuyorsunuz...Eskiden bunları duyuyor muyduk? Hayır.

- Peki sizlere şimdi bir soru sormak istiyorum. Kandil nerede? Çok mu uzakta. Türkiye'nin İran ve Irak sınırı tarafında değil mi? Haritayı hep beraber gözümüzün önüne götürelim. Türkiye'nin en alt sağ köşesinde, güneydoğusundaki en dip köşede. Peki demin saydığım yerler nerede, Afrin, Münbiç, Rakka... Güney sınırımızın Akdeniz tarafında.

-Şimdi hep beraber düşünelim bakalım. Neden buralara PKK sözde komutanlar ile iradeciler atıyor? Neden müttefikimiz dediğimiz Amerika burada Suri̇ye demokrati̇k güçleri̇ di̇ye bir paravan şirket kurup bunun üzerinden PKK'nın şubesi YPG'ye ağır silahlar veriyor. Hani DEAŞ ile savaşılıyordu, nasıl oluyor da PKK ile DEAŞ anlaşıyor?"

PKK'YA HAYAT ÖPÜCÜĞÜ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

- Güya PKK, PYD, YPG DEAŞ'a karşı orada bir mücadele verecek. Hepsinin bir senaryo olduğunu, hepsinin bir tiyatro olduğunu, hepsinin kuklacıların elinde kukla oynamak olduğunu evet Rakka'da, PYD ile PKK ile DEAŞ'ın nasıl bir anlaşma yaparak kuzu kuzu birbirlerini salıverdiklerini görünce bütün dünya anlayıverdi. Ne olacak, milyonlarca kendi topraklarından gönderilen insanlar, ne olacak on binlerce ölen evlat, ölen insan, kim ödeyecek bunun bedelini ve kim ortaya koyacak bu gerçeklerin ne olduğunu?

KANDİL'DEN HATAY'A KADAR BİR KUŞAK...

- Bu kirli fotoğrafın ifade etmek istiyorum ki bir tek cevabı vardır, Türkiye içinde sonunun geldiğini anladıkları PKK'ya Kandil'den başlayıp, Hatay'a kadar uzanan bir kuşakta yeni bir yaşam ve yerleşim yeri açmaya çalışıyorlar. PKK'ya hayat öpücüğü vermeye çalışıyorlar.

PKK'NIN SİLAH SPONSURU: ABD

- Bu planın silah sponsorluğunu yapan ülkenin Suriye ve Irak toprak bütünlüğünü umursadığı falan yoktur. Türkiye'nin Ortadoğu ile bağlantısını kesmek için güney sınırına PKK ile koli bandı çekmek istiyorlar.

ZARRAB DAVASI İÇİN "ÇADIR MAHKEME" DEDİ

- Güneyimizden PKK ile kuzeyimizden de batımızdan da Amerika'da bulunan o çadır mahkemelerinde zorla tehditle itirafçı yaptıkları kişi eliyle Türkiye'ye fatura kesmeye çalışıyorlar.

ÇADIR MAHKEMEDE TEZGAH KURARKEN...

Bakan Soylu, Amerika'daki çadır mahkemelerinin tezgah kurayım derken çok büyük tezgaha gelmekte olduğunu söyledi. Soylu, "Bir çete evet, Amerikan halkı ile dünyayı düşmanlaştırmaktadır. Açıkça söylüyorum, bu işlerde harcadıkları zamanlarını, paralarını boşa harcamaktadırlar. Ekonomilerini boşa harcamaktadırlar. PKK da FETÖ de ekonomik ömürlerini tamamlamıştır ve Türkiye'nin karşısında mağduriyete uğramışlardır. Bu milletin iradesiyle uğradılar." dedi.

HALA AKILLANMADILAR

Bakan Soylu, artık bunlarla iş tutmanın, beslemenin, bunlara yatırım yapmanın sağlayacağı bir fayda olmadığını vurguladı. Soylu, "Türkiye'yi bunlarla tehdit edip aba altından sopa göstermek Türkiye'yi yolundan döndürecek bir irade asla değildir. Türkiye'yi, köklü bir tarihi, medeniyeti ve zenginliği olan bir ülkeyi böyle bir çetenin aklıyla beraber karşıya almak, ifade etmek istiyorum ki akıl tutulmasının ta kendisidir. FETÖ'nün Türkiye'ye yapılabileceklerinin zirvesini hep beraber 15 Temmuz'da gördük. Onun da akıbeti sabaha varmadan hüsran olmuştur." ifadesini kullandı.