BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.407,62
HABER /  MEDYA

Serdar Turgut Suriye için ABD'nin nabzını tuttu!

ABD'de basın, kamuoyu ve elit lobilerin nabzını tutan Serdar Turgut, Suriye müdahalesinin yol açtığı tartışmaları köşesine taşıdı...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
ABD'nin Suriye'ye dönük askeri müdahale hazırlığı sürerken günün ilginç analizlerinden biri de Serdar Turgut'tan geldi. ABD basınını yakından takip eden Turgut, Habertürk'teki köşesinde izlenimlerini ve duyumlarını paylaştı.

ABD KAMUOYU VE LOBİLER SURİYE MÜDAHALESİNE KARŞI!

ABD'de kafaların karışık olduğunu kaydeden Turgut, Washington'daki güçlü elitlerin askeri müdahaleye karşı olduğunu ve Obama'yı zor durumda bıraktıklarını yazdı. Sınırlı ve sadece cezalandırma amaçlı bir operasyonun orta vadede ABD'ye daha büyük zararlar vereceğini savunan raporların ABD'deki lobiler üzerinde etkili olduğunu yazan Serdar Turgut "Amerikan kamuoyunun sadece yüzde 25'i Suriye'ye yapılacak bir askeri girişime destek veriyor, yani yüzde 75 buna karşı." dedi.

İşte Turgut'un yazısındaki ilgili bölüm:

Georgetovvn semtinde tanıdıkları pek bol olan arkadaşım "BİR BİLEN", şu anda arkadaşlarının yoğun olarak bir raporu tartıştıklarını ve benzer içerikli resmi raporun Oval Ofis'te Barack Obama'nın da masasında bulunduğuna emin olduğunu söyledi.
George Mason Üniversitesi'nde profesör olan Ortadoğu uzmanı Mark Katz'ın da yazılmasında etkin olduğu bu raporda, Suriye'ye şu anda düşünülen türdeki her operasyondan sonra Amerika'ya da mutlaka saldırılar olmuş.
1983 yılından bu yana olanlar tek tek ele alınmış ve rapordan görüyorsunuz ki Amerika'nın hem can hem mal kaybı hayli fazla olmuş.
Raporun sonucu ise net: Sonuç alma niyeti olmadan yapılan bir cezalandırma amaçlı operasyon hiçbir çözüme ulaşmıyor. Çözüm sağlamadığı gibi istenilenin daima aksi oluyor.
Cezalandırıldığı sanılan lider bunun öcünü daima Amerika'yı ve müttefiklerini vurarak alıyor.
Bu sonucun oluşmaması için yapılacak tek şey, Amerikan askerinin ayaklarının savaş alanına değmesi oluyor. Bu, Irak'tan çok çekmiş ve bunun tekrarlanmasından korkan Obama'nın en son istediği şey. Yani Beyaz Saray şu anda sonuç alınması için asker gönderilmesi gerektiğini biliyor, ama bunu yapamayacak ve sonuçları kendisi dahil ona yardım edecek her ülke için kötü olacak cezalandırma operasyonuna gidecek.
Elitler bu yüzden medyadaki bağlantılarını da kullanarak her türlü girişim öncesinde Amerikan Kongresi'nde konunun görüşülmesini istediler. Obama bunu da istemiyor. Çünkü görüşmelerin sonucunun aleyhine çıkabileceğini görüyor. Zira Amerikan kamuoyunun sadece yüzde 25'i Suriye'ye yapılacak bir askeri girişime destek veriyor, yani yüzde 75 buna karşı.
İlginç bir ayrıntı da şu: Ülkedeki güçlü Yahudi lobisi son günlerde tamamen suskun. Bunun ne anlama geldiği önümüzdeki günlerde belli olacak.