BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,00
HABER /  MEDYA

Başdanışman'dan Suriye tüyoları!

Başdanışman Yalçın Akdoğan Suriye'ye müdahalenin sınırlı bir nitelikte olacağına dönük medyada oluşan yaygın kanaatin bir manüplayson olabileceğini yazdı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Suriye'ye dönük dış müdahale için hazırlıklar devam ederken Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Star gazetesindeki köşesinde olası gelişmeleri yorumladı. Akdoğan, müdahalenin sınırlı bir nitelikte olacağına dönük medyada oluşan yaygın kanaatin bir manüplayson olabileceğini yazdı.

"MÜDAHALE SINIRLI OLACAK" SÖYLEMİNİN HEDEFİ RUSYA!

Başdanışman Yalçın Akdoğan, ulusal ve dış basında yaygın hale gelen "sınırlı ve dengeleri sarsmayacak bir müdahale olacak" yorumlarını masaya yatırdı. Müdahalenin niteliğine dönük bu yöndeki söylemlerin perde arkasını sorgulayan Akdoğan, Batı'nın bu söylem üzerinden Rusya'yı "nötr tutmak" istediğini söyledi.

İşte Akdoğan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Basında yer alan yorumlar olası bir müdahaleyi etkisiz bir hamle olarak yansıtıyor. “Zevahiri kurtarma operasyonu, göstermelik müdahale, yasak sağmak kabilinden hareket” gibi söylemlerle amacın rejimi veya askeri güç dengesini değiştirmek olmadığı, sadece kimyasal silah konusunda ciddi bir gözdağı ve etkisizleştirme olduğu söyleniyor. Oysa Batılı ülkelerin bir anda makas değiştirmesini beklemek mümkün olmadığı gibi, bu tür hedef küçültme söylemlerini Rusya’nın nötr kalmasını sağlamaya dönük bir çaba olarak yorumlamak da mümkün.

Yazının tamamı için