BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  MAGAZİN

Serdar Ortaç'a 'Kürtçe' şantajı

Serdar Ortaç'ın hapishanede okuduğu Kürtçe şarkının altındaki gerçek ortaya çıktı!..

Abone ol

Ünlü popçu Serdar Ortaç'la ilgili geçtiğimiz günlerde 'Serdar Kürtçe şarkı okumuş' şeklinde haberler yapıldı.

1999 yılında MGD gecesinde Ahmet Kaya sahnede "Bir gün Kürtçe bir şarkı okuyacağım ve Kürtçe bir klip çekeceğim" demişti. Bunun üzerine Ortaç'ın sahnede 10.Yıl Marşı'nı okuduğu ve Ahmet Kaya'ya çatal fırlatarak sanatçıya karşı nefret hareketini başlattığı iddia edilmişti.

Bu olaydan 6 ay sonra Serdar Ortaç, askerden kurtulmak için sahte belge düzenleme suçlamasıyla, 54 gün Mamak Askeri Cezaevi'ne hapis yattı. Hapiste kaldığı günlerde Serdar Ortaç'ın müzik çalışmalarına ara vermediği ve hapishanede bir teyp kasetine müzik çalışmalarını kaydettiği öğrenildi. 6 tane Türkçe şarkının dışında ünlü sanatçı, iddialara göre, hapishanede tanıştığı Kürt asıllı vatandaşlardan Kürtçe öğrenip kasete bir de Kürtçe şarkı söyledi.

AYIP DEĞİL YASAK DEĞİL

2 dakika 57 saniyelik bu Kürtçe şarkının bir bölümü geçtiğimiz gün internete düştü. Tüm gazeteler bunu 'Serdar Kürtçe okumuş' olarak değerlendirirken, bu olayın altında yatan gerçekler farklıydı. Ünlü sanatçının menajeri Hakan Özgül, Kürtçe şarkıyla Serdar Ortaç'a şantaj yapıldığını iddia etti.

Özgül şöyle konuştu: "Hapishane arkadaşları orada böyle bir şey istemişler. Serdar da okumuş. Şarkıyı teybe kaydetmişler. Aradılar, bize para vermezseniz bunu basına dağıtırız dediler. Bizde vermedik tabii. Niye verelim ki? Ne yapmış Serdar, Kürtçe şarkı okumuş. Kötü mü okumak, yasak mı, kanunsuz mu? Bunda ne var? 'Elimizde Serdar'ın Kürtçe şarkısı var para verin' dediler. Biz para vermeyince de internete vermişler. Adam ayıp bir şey mi yapmış?"

Sanatçının menajeri şantajı önemsemediklerini ve dava açmayacaklarını da sözlerine ekledi.