BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Şenerden siyasi etik dersi

Şener, siyaset yapan kişinin bireysel kaygılardan uzak durması gerektiğini belirtti ve;

Abone ol

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 'Siyasi etik, toplumsal sorumluluğa talip olmak, toplum duyarlılığına uygun davranmak, toplumun yarını için en iyi ve doğruyu yapmaktır'' dedi.

Şener, Server Vakfının ''Siyasi Etik'' konulu sohbet programındaki konuşmasında, siyaset yapan kişinin bireysel kaygılardan uzak durması gerektiğini belirtti. Siyasetçinin mesaisini toplumsal sorunların çözümü için harcamasının zorunlu olduğunu ifade eden Şener, şunları söyledi: ''Bireysel hırsları için siyaset yapan, ahlaksızlık yapıyordur.

Siyasi etik, toplumsal sorumluluğa talip olmak, toplumun duyarlılığına uygun davranmak, toplumun yarını için en iyi ve doğruyu yapmaktır. Siyaset yapan insanda sağlam ve düzgün kişilik olmalı. Yoksa ondan etik siyaset beklenemez. Mücadele etmesi, ülkenin yarınıyla ilgili hassasiyet göstermesi lazım. Ayrıca siyaset yapılan kurumsal yapının düzgün olması gerekiyor.

Değilse icraat yapılması da mümkün olmaz. Toplumun da kurumsal yapıya ve siyaset yapanlara inanç ve güveni tam olmalı. Güven olmazsa yapılan işlere toplumsal destek de olmaz.'' Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Şener, ''Siyaseti niçin bıraktınız?'' sorusu üzerine, ''Siyaseti bırakmadım, sadece milletvekili olmadım. 22 Temmuz seçimlerinde aday olsaydım sıradanlaşacaktım. Aday olmadım pik yaptı'' dedi