BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  POLİTİKA

Şenerden duygusal veda

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, memleketine veda etti

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bakan olarak son kez memleketi Sivas'a geldi.

Sivas'taki bazı kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, Şener'e hizmetlerinden dolayı şükran plaketi verdi. Karayolu ile Sivas'a gelen Şener, Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkan Vekili Bünyamin Çoban, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç, daire müdürleri, sivil toplum ve oda başkanları ile partililer ve Sivaslılar tarafından Bölge Trafik önünde karşılandı. Ardından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) binasına gelen Şener, kendisi için düzenlenen şükran plaketi verilmesi törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Şener, son kez Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı unvanı ile hitap ettiği Sivaslılar'a, 16 yıldır siyasi çalışmalarının olduğunu söyledi. 

Bakan Şener  "Tabi ki hiçbir zaman pes etmek, olaylardan yorulmak ve işlerden yılmak gibi bir duyguya hiçbir zaman sahip olmadım. Görev almışsam görevi tam olarak yerine getirmeye çalışmışımdır. Ama 16 yıl sonra 22 Temmuz Seçimleri öncesi milletvekili adayı olmama kararını vermek, beklenmeyen bir sürpriz karar olarak hiçbir zaman algılanmamalıdır diye düşünüyorum" dedi.

Komunistlik cümlesi

Başbakan Yardımcısı Şener, zaman zaman sivri ve ilginç açıklamalar yaptığını da hatırlatarak, bu açıklamaları her fikirden ve inançtan insanların sevgisini kazanmak için yaptığını belirtti ve şöyle konuştu:

"Yeri gelmiştir, 'Ben mülkiyeliyim. Her mülkiyeli biraz komünisttir', yani bende de biraz komünistlik var dediğimde pek çok arkadaş, 'Herhalde şaka yapıyorsun' dediler. Ama bu cümlede başka bir açılım var. Bu ülkede yaşayan ateist, dünyada pek kalmadığı halde bu ülkede varsa bile komünist düşünceye sahip insanlar, benim dünyamdan farklı bir dünyada olsalar dahi ben bunlara bir sıcaklık gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Ve bu ülkedeki herkesi kucakladığımın en sivri cümlesini keşfedebilmek için her mülkiyelinin biraz komünist olduğunu söylüyorum."

Ardından Belediye Başkan Vekili Bünyamin Çoban'ı da makamında ziyaret eden Şener, Atatürk Caddesi üzerinde yürüyerek, Sivaslılar'la selamlaştı.