BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Senegal, Afrika’daki en güçlü ortaklarımızdan biri

ABD Başkanı Barack Obama, üç ülkeyi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Senegal’de, Afrika’nın demokrasi alanında kat ettiği ilerlemeyi ...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, üç ülkeyi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Senegal’de, Afrika’nın demokrasi alanında kat ettiği ilerlemeyi övdü.
ABD Başkanı Barack Obama, Senegal, Güney Afrika ve Tanzanya’yı kapsayan Afrika gezisi çerçevesinde bugün Senegal’in başkenti Dakar’a geldi. Obama, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Afrika’nın demokrasi alanında "şaşırtıcı" adımlar attığını söyledi. Obama, Senegal’in ABD’nin kıtadaki "en güçlü ortaklarından biri" olduğunu belirterek, başarılı yönetim açısından Dakar’ın "harika bir örnek" olduğunu kaydetti.
2008’de başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana Afrika kıtasına üçüncü ziyaretini gerçekleştiren Obama, "Senegal, Afrika’daki en istikrarlı demokrasilerden biri, bölgedeki en güçlü ortaklarımızdan biri" ifadelerini kullandı.
Senegal’in demokratik kurumlarını güçlendirmeye yönelik reformlarla doğru yönde ilerlediğini kaydeden Obama, "Kıta genelinde artık çok daha fazla Afrikalı, halkına hizmet eden, halkına hesap veren hükümetler talep ediyor. Senegal’in bu konuda harika bir örnek olabileceğine inanıyorum" diye konuştu.
Ortak basın toplantısının ardından Yüksek Mahkeme’yi ziyaret edecek olan Obama, burada Afrika’nın gelişiminde bağımsız yargı ve hukukun üstünlüğü konusunda bir konuşma yapacak. Obama, daha sonra eşi ve iki kızı ile birlikte kölelik zamanında Amerika’ya gönderilen kölelerin gemilere bindirildiği Goree Adası’nı ziyaret edecek.
(İHA)