BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Sen yeter ki karala belge hazır

Ergenekon tutuklusu Özdemir'in deşifre edilen bir görüşmesi herşeyi aydınlattı! İşte Büyükanıt'a oynanan bir oynun senaryosu;

Abone ol

Ergenekon sanıklarından tutuklu Asuman Özdemir'in deşifre edilen bir görüşmesi medyaya sızdı. Görüşmede Büyükanıt için hazırlanan bir karalama kampanyasının senaryoları yer alıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve siroz hastası olduğu için tahliyesini isteyen ancak delil karartacağı endişesiyle talebi red edilen Asuman Özdemir'in, deşifre edilen görüşmelerinde Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt için karalama kampanyası başlatılacağı ortaya çıktı.

Özdemir'in Gazi Güder'e gönderdiği iddia edilen bir yazıda Büyükanıt'ın da adı geçiyor. Kuddusi Okkır'ın evine yapılan baskında bulunan "CD-86 Ayrık otu" kalasörün içinde Özel-008 isimli dosyanın incelenmesi sonucunda "Sevgili Gazi bey" başlığını taşıyan ve sonu da 'Asuman' şeklinde biten bir metine rastlandı.

"Sen yaz, belgeler benden"
Dikkat çekici ifadelerin yer aldığı metnin içeriği şöyle: "... yazacaktım ama Özcan bey gelince her şeyi unuttum. Behiçle konuşurken o gün bana bir teklif yaptı. 'çok etkin bir yazarsın... Biliyorsun, Büyükanıt paşa Genel Kurmay Başkanı oldu.... Bir sürü defoları var. Elimde bunlarla ilgili belgeler var. Ben sana bu bilgileri vereyim, sen kullan ve bunlardan yazı dizisi yap. İki ay sonra yeni bilgiler gelince de ben sana onları da veririm yeteri ki sen onları yaz. Ama Ali İhsan beyin, Behiç'in ordu aleyhine yazıları yüzünden erken emekli edildiğini de bu arada bir kere daha hatırlatayım. "