BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.433,88
HABER /  GÜNCEL

Sen misin oğluna bira alan!

16 yaşındaki oğullarına ve onun arkadaşlarına bira alan çifte bakın ne oldu.

Abone ol

ABD'de oğullarının 16. yaşgününde evde düzenledikleri partiye katılan gençlere bira ikram eden anne-baba hapisle cezalandırıldı.

Virginia eyaletinde gençler 15.5 yaşında ehliyet alabiliyor, oy kullanabiliyor, silah satın alabiliyor, askere yazılabiliyor, ama alkollü içki içebilmek için 21 yaşını bekliyor.

16. YAŞ İÇİN DOĞUMGÜNÜ

Virginia'nın Charlottesville kasabasında yaşayan Elisa Kelly (42) ve George Robinson (52), 16 ağustos 2002'de oğulları Ryan'ın 16. yaşgününde evde parti düzenledi.

Partiye, 12 ila 18 yaşlarında 30 kadar genç katıldı. Gençlerin partide gizli gizli içki içebileceğini düşünen anne baba, her şeyin göz önünde ve gözetim altında olması için 350 dolar verip bira ve diğer içkilerden aldı.

Gençlerin geceyi evde geçireceğini düşünen ebeveyn, içkili içkili direksiyona geçmemeleri için gençlerin elinden otomobillerinin anahtarlarını bile aldı.

PARTİ GAYET GÜZEL GİDİYORDU

"Gayet güzel" giden parti, 23.00 sularında ihbar üzerine eve polisin gelmesiyle sona erdi. Gençlerden 9'unun kanında belli oranda alkol çıkınca tutuklanan karı koca, 4'er buçuk yıl hapisle cezalandırıldı, cezaların yarısı tecil edildi.

Bu olaydan sonra boşanan çift, cezaevine girmemek için bütün hukuk yollarını kullandı. Ancak hangi mahkemeye gitseler, haklarındaki karar onandı. Son olarak 21 mayısta Yüksek Mahkemenin de onamasıyla ceza kesinleşti ve anne baba, dün cezaevine girdi.