BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  DÜNYA

Ajanlar Haniyeyi öldürüyordu

Filistin lideri Haniye, İsrail ajanlarının saldırısından son anda kurtuldu..

Abone ol

Gazze'deki çatışmalar sırasında Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin Şatı kampındaki evine yapılan saldırıyı, Hamas'a bağlı internet sitesi, "Haniye, İsrail ajanlarının saldırısından kurtuldu" başlığıyla verdi.

Site, El Fetih'e bağlı unsurların, El Fetih lideri ve milletvekili Muhammed Dahlan'ın verdiği emir ve yönlendirmesiyle Haniye'nin evine, tümüyle öldürmek amacıyla roketatar saldırısı düzenlediklerini belirtti.

HANİYE EVDE YOKTU

Haberde, Haniye ve aile üyelerinin suikasttan kurtulduğu da hatırlatıldı. Daha önce, saldırı sırasında Haniye'nin evde olmadığı, ancak aile üyelerinin evde bulunduğu belirtilmişti.

Öte yandan, Gazze Şeridi'ndeki Hamas'ın siyasi yetkililerinden Sami Ebu Zühri, El Fetih tarafından yöneltilen ateşkesle ilgili çağrıları, "İsyancıların tek taraflı ateşkes açıklamalarını, Filistin halkına ve Hamas kadrolarına karşı işledikleri ve işlemeye devam ettikleri alçakça suçları örtbas etmek amacıya yönelik bir girişim olarak niteledi.

Sami Ebu Zühri, "bu üç kuruşluk grup, bir yandan 'katillerini' Filistin sokaklarına sürerken, bir yandan da medyaya karşı barış havariliği rolü oynuyor" dedi.