BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şems-i Tebrizi cinayeti

Polisiye'nin ustası Ahmet Ümit "Şems-i Tebrizi" cinayetini araştırıyor

Abone ol

Ahmet Ümit son romanı Bab-ı Esrar'da oldukça farklı bir kitapla okur karşısına çıkıyor. Yedi yüz yıldır çözülemeyen Şems-i Tebrizi cinayetini araştırıyor.

Sırlar kapısı anlamına gelen Bab-ı Esrar adlı yeni romanında Mevlana ile Şems arasındaki büyük aşkın yanı sıra Kimya ile Alaaddin arasındaki ölümcül ilişkiyi de anlatıyor.

Ümit, romanı hakkında şu bilgileri verdi:
“Bu romanda Şems cinayeti üzerinden batı düşüncesi ile doğu düşüncesini kıyaslıyorum. Doğuda her zaman akıl yerine sezginin ön planda tutulduğu bir düşünce hakimdir. Bunun en ucunda ezoterizm vardır. Sonuçta, doğu toplumlarını asıl etkileyen düşünce ezoterizmdir. Batı ise esas olarak akla dayanır. İnsanı akıldan ibaret görürler.

Tabii bu yanlış bir şey, ama maddi olarak çok geliştiler ve dünyayı yöneten insanlar haline geldiler. Bu kitapta ben bu batı düşüncesinin bakış açısını incelemeye çalışıyorum. Oradaki kahramanlardan biri Türklerden de nefret eden İngiliz bir kadın. Bu kadın bir gün Konya'ya gelir ve burada birtakım olaylarla karşılaşır ve bize dair düşüncelerinde bazı değişiklikler olur.”

Okurların merakla beklediği Ahmet Ümit’in yeni romanı ‘Bab-ı Esrar’ önümüzdeki haftadan itibaren kitapevlerinin raflarında yerini alacak.

Kitapla ilgili detaylar.