BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Semra Özal kızına neden küskün?

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, tek kızı Zeynep'le iki yıldır konuşmuyor. Dargınlığın nedeni kızı Zeynep'in yazdığı kitap değil..

Abone ol

Anne-kız tesadüfen denk geldikleri organizasyonlarda birbirine dönüp bakmayacak kadar da inatçı. Dargınlıklarının nedeninin Zeynep Özal'ın 'Bir Kadın Birkaç Hayat' adlı kitabımda aileyle ilgili bazı sırları açıklaması olduğu sanılsa da durum böyle değil...

Kitabın yazım aşamalarında bizzat Semra Hanım'ın evine giderek Turgut Özal'ın yaşamı ve ölümüyle ilgili detayları ağzından dinlemiş ve kasete kaydetmiştim. Yani bu kitapta Semra Özal'ın da emeği vardı. Ancak anne-kız kitabın çıkmasından birkaç hafta önce bir telefon konuşması sırasında tartışmaya başladı.

Gerisim Özal şöyle anlatıyor: "îlk kez açıklıyorum. Kitap yüzünden dargın değiliz. Telefonda konuşuyorduk, çok küçük bir sebepten dolayı yüzüme kapattı. Çok bozuldum ve bir daha aramadım. Bu olay Anneler Günü öncesine denk geliyordu. O gün evine çiçek gönderip kutlamak istedim ama çiçeği kabul etmedi.

Geri gönderdi. Yine kırıldım. Efe ile Ahmet de gönderdi onları almış. Annem iki oğluna asla laf söyletmez. Ben en ufak bir şey yapsam kıyamet kopar. Çocukluğumuzdan beri benden fazla sever onları." Anne kızın arasına çok sayıda yakını girip barıştırmak istedi. Ancak her ikisi de barışmaya niyetli gibi görünmüyor.

Haber: Müge Anlı
Kaynak: www.vatanim.com.tr