BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şemdinli'de mayın ihbarı yol kapattırdı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri ilçeye araç giriş ve çıkışlarını yasakladı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerine ilçenin çıkışında bulunan Şapatan Geçidi mevkii ile Durak Karakol Komutanlığı arasındaki kara yoluna mayın döşendiği yönünde ihbar yapıldığı belirtildi.

İhbarı değerlendiren güvenlik güçleri sabah saatlerinde bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafiğe kapattığı kara yolunda mayın arama ve tarama faaliyetinde bulunuyor.

İlçeye giriş ve çıkışların yasaklandığı bölgede, aralarında BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ile BDP'lilerin de bulunduğu çok sayıda
kişinin araçlarını bırakarak yaya olarak ilçeye doğru ilerlediği öğrenildi.

5 SAAT SONRA ULAŞIMA YENİDEN AÇILDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde mayın ihbarı nedeniyle ulaşıma kapatılan Yüksekova-Şemdinli karayolu, yaklaşık 5 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

Edinilen bilgiye göre jandarma ekipleri, ilçenin çıkışında bulunan Şapatan Geçidi mevkii ile Durak Karakol Komutanlığı arasındaki karayoluna mayın döşendiği yönünde bir ihbar aldı. Güvenlik güçleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak yolu trafiğe kapattı.

Karayolunda mayın arama ve tarama faaliyeti yapılırken, ilçeye giriş ve çıkışlar ise yasaklandı.

Jandarma ekipleri, yapılan incelemenin ardından Yüksekova-Şemdinli karayolunu yaklaşık 5 saat sonra tekrar ulaşıma açtı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu köyünde defnedilen 10 PKK'lı için kurulan taziye çadırına gitmek isteyen kalabalık bir grup ile ilçeden Yüksekova'ya gitmek isteyenler, ihbarın asılsız çıkması üzerine yollarına devam etti.