BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli avukatları endişeli

Şemdinli Davası müdahil avukatları olayın başladığı yerde bir basın açıklaması yaptı!

Abone ol

Şemdinli Davası müdahil avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, ''Tanık ifadelerini dinlemeyen ve olay yerinde keşif yapmayan bir mahkemenin 4 Mayıs'ta nasıl karar
verebileceğine yönelik endişemiz var'' dedi.

Şemdinli Davası'nın Ankara, İzmir, Van ve Hakkari barolarına bağlı müdahil avukatları, ''Şemdinli olaylarının'' başladığı Özipek Pasajı önünde bir açıklama yaptı.

Eski HADEP Genel Başkan Yardımcısı ve müdahil avukat Hamit Geylani, genel olarak keşfin olumlu geçtiğini belirtti.

Tanık anlatımlarının olayın oluş biçimine esas tutulacağını bildiklerini ifade eden Geylani, ''Van'da yapılacak mahkemenin olumlu geçmesini bekliyoruz'' dedi.

Ankara Barosu Avukatlarından Selçuk Kozağaçlı da keşfin ve ifade alımının olumlu geçtiğini ifade ederek, hakime, ''sanık ifadeleri alınmadan tanık ifadelerinin alınmasının hukuka aykırı olduğunu, asliye ceza hakiminin tanık ifadelerini alamayacağını, tanık ifadelerinin Van Ağır Ceza'nın görevlendireceği bir hakim tarafından alınması gerektiğini'' söylediklerini aktardı.

Kozağaçlı, ''Tanık ifadelerini dinlemeyen ve olay yerinde keşif yapmayan bir mahkemenin 4 Mayıs'ta nasıl karar verebileceğine yönelik endişemiz var. Umarız bu endişemiz sonuçsuz kalır'' diye konuştu.