BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Selvi'nin olay Meral Akşener iddiası partilerin oy oranları

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında İyi Parti'ni başındaki Meral Akşener'in siyasete etkisini yazdı. Akşener'in beklentilerini karşılayamadığını savunan Selvi, partilerin kendi oylarını koruma oranlarıyla ilgili çarpıcı sonuçları paylaştı.

Abone ol

Abdulkadir Selvi 2019 seçimlerinde Meral Akşener'in değil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damga vuracağını yazdı.

Şu sıralarda siyaset kulislerinde en çok Meral Akşener'in İyi Parti'si konuşuluyor. Akşener'in 2019 seçimlerinde nasıl bir peformans sergileyeceği merak konusu oldu.Tartışmalara katılan Selvi, bugünkü köşe yazısında Akşener taraftarlarını kızdıracak bir yazı kaleme aldı.

PARTİLER SEÇMENLERİN YÜZDE KAÇINA SAHİP?
Kamuoyu araştırma şirketi GENAR Başkanı İhsan Aktaş ile görüşen Selvi, partilerin kendi oylarını koruma oranlarıyla ilgili çarpıcı sonuçları paylaştı. Buna göre AK Parti yüzde 97.5 oranında kendi oyunu koruyor. CHP yüzde 97 oranında kendi oyunu koruyor. HDP yüzde 98 oranında kendi oyunu koruyor. MHP yüzde 85-86 oranında kendi oyunu koruyor.

Akşener'in siyasetteki etkisini değerlendiren Selvi, yazısını böyle tamamlıyor:

AKŞENER KÜÇÜK BİR DALGA BOYU OLUŞTURACAK
"(...)Elimde bir kamuoyu araştırması var. Ama Akşener’in partisinin kuruluşundan sonra yapılmadığı için, mevcut tabloyu tam yansıtmıyor. O nedenle paylaşmıyorum. Akşener’in, kararsız seçmenler ile MHP ve CHP’den kopanlarla bir dalga oluşturduğu anlaşılıyor. Akşener’in kaderini Akşener’in performansı belirleyecek. Siyasette Akşener etkisini 2019 seçimlerinde göreceğiz. Merkez parti hedefiyle yola çıkan Akşener, MHP muhalifi bir kadroyla ortaya çıktı. Topluma merkez parti olmak gibi bir görüntü veremedi. Kürt’ü ve Alevi’si olmayan merkez parti olabilir mi? Ayrıca yukarıda verdiğim sonuçlardan da anlaşılacağı üzere Erdoğan merkezde bir boşluk bırakmıyor. Akşener belli ki küçük bir dalga boyu oluşturacak ama Erdoğan’ın 2019’a damgasını vuracağı görülüyor.