BIST 10.166
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.451,74
HABER /  GÜNCEL

Selim Sadak'ın gözü İçişleri Bakanlığı'nda

Selim Sadak'ın 10 aylık hapis cezasının Yargıtayca onaylandığı, Diyar Bakır Başsavcılığı'nın görevden alma yazısının İçişleri Bakanlığı'na ulaştığı belirtildi.

Abone ol

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, 10 aylık hapis cezasının Yargıtayca onandığını, bunun üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının görevden alınması için İçişleri Bakanlığına yazı gönderdiğini belirterek, ''Bugün itibarıyla görevde kalıp kalmamam yalnız İçişleri Bakanına bağlıdır'' dedi.

Sadak, 2008 yılında İdil'de PKK'lı bir teröristin yakınlarına bulunduğu ziyarette yaptığı konuşma nedeniyle aldığı 10 aylık hapis cezasının Yargıtayca onaylanması nedeniyle makamında bir basın toplantısı düzenledi.

Yargıtay tarafından onanan cezaya ilişkin bildirimin Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına yapıldığını belirten Sadak, şunları söyledi:

''Başsavcılık da hemen görevden alınmam için İçişleri Bakanlığına yazı yazdı. Şimdi durum bu. Bunun ötesinde ben barışa aşık bir insanım. Bütün açıklamalarımda, 'bu ülkenin barışa ulaşması gerekir' diyorum. Belediye başkanı düşüncesini açıkladığı için görevinden alınıyorsa ve cezaevine gönderiliyorsa ülkede ciddi bir sıkıntı var demektir.

Bugün itibarıyla görevde kalıp kalmamam yalnız İçişleri Bakanına bağlıdır. İçişleri Bakanı yarın da onaylayabilir, yasa değişinceye kadar 3-4 ay da bekleyebilir.''