BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Selçuk yoğun bakımda!

İlhan Selçuk hastaneye kaldırıldı. Bir hafta yoğun bakımda kalacak. Hastalığının nedeni ise;

Abone ol
İlhan Selçuk kalp spazmı ve zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Selçuk’un durumunun kontrol altında olduğu, bir hafta içinde taburcu olacağı açıklandı. Selçuk, köşe yazısını hasta yatağında kaleme aldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile birlikte, 21 Mart’ta sabaha karşı evinden gözaltına alınan İlhan Selçuk, 36 saat sonra serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınması, kalp hastası ve 83 yaşında olması nedeniyle eleştirilen İlhan Selçuk’un birkaç gün önce kalp spazmı geçirdiği, ardından zatürre olduğu açıklandı.

YOĞUN BAKIMDA KALACAK

Amerikan Hastanesi’nde İlhan Selçuk’un doktoru olan Oryal Gökdemir,  İlhan Selçuk’un daha önce de kalp spazmı geçirdiğini, yaşının da risk faktörü olduğunu söyledi. Gökdemir, “Bir-iki gün önce kalp spazmı geçirmiş, zatürree eklenmiş. Hastaneye yatırdık. Giderek düzeliyor, ama herhalde birkaç gün misafirimiz olacak” dedi.

Gökdemir, kalp spazmına son olaylar nedeniyle yaşadığı gerginliğin neden olup olmadığı konusunda ise, “Bu tip şeylere alışıktır ama etkilenmiştir. Tabii, tek nedenin bu olduğunu söylemek zor” dedi.

İlhan Selçuk, tedavi sürecini yoğun bakımda geçirecek. Geçtiğimiz günlerde, Prof. Alemdaroğlu da hastaneye kaldırılmıştı.

YAZISINI ELLE YAZDI

Tedavi altındaki Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk’a ziyaretçi yasağı uygulanıyor. Hastanede İlhan Selçuk ile görüşen tek kişi olan Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Alev Coşkun, Selçuk’a ziyaretçi yasağının bulunduğuna dikkat çekerek, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Coşkun, doktorlardan izin alarak 2 dakika görüştüğü Selçuk’un kendisine gazetede yayımlanacak elle yazdığı yazısını verdiğini belirtti.

Basın mensuplarına İlhan Selçuk’un yazısını da gösteren Coşkun, Selçuk’un yazısında okuyucularından birkaç gün izin istediğini ve yazının başlığının da “Daha” olduğunu dile getirdi.

Coşkun, “İlhan Selçuk’u gayet iyi gördüm. Morali çok yerinde, ama doktorların ciddi ve dikkatli koruması altında” dedi.//