BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler yarın oturacak

Sosyal Sigortalar Kanunu'nda yapılmasına ilişkin kanun tasarısını protesto eden gazeteciler yarın Ankara'da oturacak...

Abone ol

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile yıpranma hakları ortadan kaldırılan gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) öncülüğünde yarın Ankara'daki Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi yapacak.

TGS'den yapılan yazılı açıklamada, kanun tasarısının birçok alanda olduğu gibi gazetecilik işkolunda da basın emekçilerinin kazanılmış haklarına ciddi darbe vurduğu belirtildi.

Tasarının aralarında gazetecilerin de bulunduğu bir grup sigortalının yıpranma hakkını (fiili hizmet süresi zammı) ortadan kaldırdığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

''TGS olarak bu hak kayıplarımızın önüne geçebilmek için bir süreden beri her alanda savaşım veriyoruz. Bu amaçla 1 Nisan 2008 Salı günü Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda İstanbul, İzmir, Adana ve diğer illerden gelen gazeteciler, saat 10.00'dan itibaren oturma eylemi başlatacaklardır. Yasa tasarısının ele alındığı bu günlerde konuya gerekli duyarlılığı göstermeniz, yıllar önce kazanılmış bir hakkın kaybedilmemesi için sürdürülen savaşıma anlamlı bir katkı olacaktır. Bu nedenle tüm illerdeki çalışan, işsiz, emekli basın emekçilerini Ankara buluşmasına katılmaya ve destek olmaya çağırıyoruz.''