BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.489,30
HABER /  EKONOMİ

Selçuk Ecza Holding'in sahibiydi! Ahmet Keleşoğlu'nun mirası paylaşılamıyor

Türkiye'nin en zengin 100 iş insanı arasında ilk 10 sırada yer alan Selçuk Ecza Holding'in sahibi Ahmet Keleşoğlu 91 yaşında vefat edince geride bıraktığı miras aile kavgası çıkardı.

Abone ol

Çocuğu olmayan Ahmet Keleşoğlu 4 yıl önce ölmüş, geriye ise eşi Nezahat Keleşoğlu (90) kalmıştı. Eşiyle, işadamının 5 kardeşinden olan yeğerleri arasında büyük bir miras kavgası patlak verdi.

Mahkemece vasi olarak atanan Mustafa Sonay Gürgen ile teyzesi Nezahat Keleşoğlu, işadamının 5 kardeşinin 26 çocuğu ve torunlarına 1 Ocak 2002'den sonra edindiği 1 milyar liralık mallar üzerinde hak sahibi olduklarını iddia ederek iki yıl önce mal rejimine dayalı alacak davası açtı.

Hisselere tedbir konuldu

Davaya cevap veren 26 mirasçı da vasi Gürgen'in vesayet altındaki Keleşoğlu'nun haklarını korumaktan ziyade bu davanın kendi geleceği için açılmış bir dava olduğunu iddia ederek davanın reddini istedi. Mahkeme ara kararında 26 mirasçının hisseleri üzerine tedbir koydu.

Vasiyetnamesini değiştirdi

Davalıların avukatlarından Mustafa Demirbağ mahkemede şu savunmayı yaptı:

-"Başarıya Adanmış Yaşam adlı kitapta nasıl büyüdüğü anlatılmaktadır. Merhum 'Yüklü para kazandım, 50 yıldır kademeli olarak sürekli geliştik' demiştir. Bu durumda servetinin 2002'den sonra kazanıldığı söylenilemez.


-Merhum 1969'daki ilk vasiyetinde tüm mirası eşine bıraktı ancak 1975 tarihli ikinci vasiyetnamesinde merhum ilk vasiyetnamesinden rücu etti. Mahkeme merhumun terekesini tespit etti ve mirasçılar arasında terekesi paylaşıldı. Merhumun bir borcunun olmadığı tespit edildi. Davacının vasisi esasında merhumun resmi mirasçı hüviyetine haiz öz yeğenidir. 

-Bu kadar büyük bir mirasın kendilerine kalmasını hazmedemeyen Nezahat Keleşoğlu'nun kardeşleri ve vasisi, katılma alacağının tasfiyesi davası yolunu seçmişlerdir. Bu davayla müteveffanın manevi şahsiyetine zarar verilmektedir".

Mahkeme son celse tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.