BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Selam'ın galasına ünlü akını

Yurtdışındaki Türk okullarında görev alan fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan 'Selam' filminin galası yapıldı.

Abone ol

Asya, Afrika ve Avrupa’da çekimleri gerçekleşen filmin galasına oyuncular ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

Yapımcılığını Sabri Koç, yönetmenliğini Levent Demirkale’nin üstlendiği Selam filminin galası Trump Towers Cinemaximum’da yapıldı. Galaya filmin başrol oyuncuları Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü'nün yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan, sanatçı Dursun Ali Erzincanlı, oyuncu Seray Sever, sunucu İkbal Gürpınar, Ömür Gedik, oyuncu İpek Tuzcuoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

3 FARKLI KITADA ÇEKİLDİ

Çekimlerin zor ama güzel geçtiğini belirten yönetmen Levent Demirkale, “Zorluk bekliyorduk oldu ama hallettik. Yabancı ülkede yabancı oyuncularla olan kısımlar vardı. Teknik olarak da bitirdik. Memnunum her şeyden. 3 farklı kıtada çekildi. Fiziki şartlarlın zorluğuna hazırlanıp gittik zaten. Uygun prodüksiyonu bulamasaydım? Afganistan’da 45 yaşlarında bir kadın oyuncuyu kaç kişi arasından seçebilirdim ki?” dedi.

Filmin başrol oyuncusu Burçin Abdullah, “Afganistan’da yaptık çekimleri ve sonuç olarak çok keyifli bir iş çıkardık. Unutamadığım sahnelerden biri, öğrencilerimden bir tanesiyle psikolojimi ve yaşadığım anıları anlatıyordum. Orada çok duygulandım. Filmde öğretmenlerden bir tanesini canlandırıyorum. Gayesi, umudu olan güçlü bir öğretmeni canlandırıyorum.” şeklinde konuştu.

Adem Öğretmen karakterini canlandıran Hasan Nihat Sütçü, “Filmde 3 ayrı öğretmenin hikayesi anlatılıyor. Hepsi farklı ülkelerde görev yapıyor. İdealleri uğruna, ihlas uğruna sevdiklerini geride bırakanların hikayesi bu. Bu film onların selamı. Film ile selamın ne olduğunu öğreneceğiz.” diye konuştu.

Yunus Emre Yıldırımer, “Ben Senegal'deydim. Senegal Afganistan’a göre daha rahattı. Çok iyi insanlarla çalıştık. Bize geriye kalan oynamaktı. Biz sadece bir ucundan tutup yansıtmaya olayı çalıştık. Bütün sahneler benim için çok değerliydi” ifadelerini kullandı.

Filmi izleyen Hakan Şükür de, “Bunlar benim bildiğim şeyler tabi ama insan izleyince duygulanıyor. Bütün mesajlar farklı şeyler içeriyor ama özünde selamın ne demek olduğunu anlatıyor. Biz seyrettik ama inşallah herkes seyreder. Fedakar öğretmenlerin hikayelerini anlatıyor.” dedi.

Filmde gözyaşlarına hakim olamayan sunucu İkbal Gürpınar ise ayakta durmakta güçlük çekti. Gürpınar, “Allah hepsinden razı olsun çok büyük iş yapıyorlar, selam olsun. Çocuğun ölümü beni çok etkiledi. Çocuğun avucunda kalan su sahnesinden etkilendim. Tenlerinden renginden dolayı yıllarca insanlar aşağılamış. Ben Sudan’a gittiğimde onlara sarılıp öptüm. Beyaz olduğum için çok şaşırmışlardı.” diye duygularını dile getirdi.

Türk filmleri arasında 3 farklı kıta ve 4 farklı ülkede çekilen ilk film yapım olma özelliği taşıyan Selam’ın dağıtımını Warner Bros yapıyor. Filmde, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenler anlatılıyor. Dört ayda çekimleri tamamlanan Selam’da 50 kişilik teknik ekip ve 2 ton teknik malzeme kullanıldığı açıklandı. Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek’te çekimleri gerçekleşen film, 29 Mart’ta vizyona girecek.