BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Selahattin Demirtaş'tan son dakika izleme heyeti açıklaması

Selahattin Demirtaş'tan son dakika izleme heyeti açıklaması... Selahattin Demirtaş izleme heyetinin kırmızı çözgileri olmadığını söyledi.

Abone ol

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan son dakika izleme heyeti açıklaması... Selahattin Demirtaş, "İzleme Heyeti HDP'nin kırmızı çizgisi değildir, yeterki süreç ilerlesin" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan'ın 'Olumlu bakmıyorum' açıklaması sonrası başlayan üçüncü göz olarak çözüm sürecine refakat etmek üzere planlanan İzleme Heyeti krizine ilişkin olarak, "İzleme Heyeti HDP'nin kırmızı çizgisi değildir, yeter ki süreç ilerlesin. Hükümetin izleme heyeti olacak demesi önemlidir" dedi.

Demirtaş, Erdoğan'ın çözüm sürecine dair çıkışları ile ilgili olarak da, Cumhurbaşkanı'nın kendisinin başkan olması için gereken sayıda oyu AK Parti'nin alamayacağını gösteren kamuoyu araştırmalardan rahatsızlık duyuyor olabileceğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Barışın siyasi rantını yemeyi tercih etti o, siyasi bir kazanım oy elde etmek için uğraştı, şimdi bakıyor bunda fazla oy elde edemiyor, madem oy getiren süreç değil, neden uğraşayım gibi bir pozisyona geliyor."

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, çözüm süreci kapsamında izleme heyetinin oluşturulacağını ifade etmiş, ve şunları söylemişti: "Bu konu bizim kabulümüzdür çözüm süreci içinde böyle bir mekanizmaya ihtiyaç olduğu kararımız altına alınmıştır. Bu heyette bulunanların akil insanlar arasından olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun sayısının 5-6 arasında olacağını düşünüyorum. İzleme heyetine hangi görev verilecek ne şekilde görev yapacaklar bunu da belirlediğimiz bir listemiz var."

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzleme heyeti konusuna olumlu bakmadığını, bu konuyu devletin istihbaratının yönetebileceğini belirtmişti. Erdoğan'ın tartışmaya yol açıklamaları şöyleydi: "Şunu çok açık, net söyleyeyim bu olaya da ben olumlu bakmıyorum. Çünkü başbakanlığım döneminde de 'Akil insanlar içerisinden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız, nasıl değerlendirirsiniz?' dedikleri zaman, bunları doğru bulmadığımı, böyle bir şey düşünmediğimizi o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil."