BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  POLİTİKA

Selahattin Demirtaş'a F-16 sansürü

Diyarbakır'dan katıldığı canlı yayında değerlendirmeler yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözünü bu kez siyasetçiler değil F-16'lar kesti

Abone ol

İNTERNETHABER/ Terör ve sınırötesi operasyon konusunun tartışıldığı canlı yayın sırasında Diyarbakır'dan sınırötesi için havalanan F-16 savaş uçaklarının sesleri sık sık Demirtaş'ın sesini bastırdı. Bu durum, Demirtaş'a da tebessüm tebessüm ettirdi:

"Bu arada asınır ötesi operasyonlar için havalanan savaş uçakları nedeniyle sesim net gelmeyebilir."

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 1 Ekim'de Meclis'e dönüp dönmeyeceklerine karar verecekleri toplantı öncesi Diyarbakır'dan canlı yayında CNNTürk'e röportaj verdi.

DEMİRTAŞ YALANLADI

Demirtaş, 1 Ekim'de Meclis'e gitmemeleri yönünde KCK'nın tehdit e-postaları gönderdiği yönündeki bilgileri kesin bir dille yalanladı:

"KCK'den bize Meclis'e giderseniz ihanet etmiş olursunuz mesajı geldiği haberleri asparagastır. Tam tersine bugün KCK'den yapılan açıklamada biz negatif bakmayız yönündedir"

BDP MECLİS'E GELECEK Mİ?

Şerafettin Elçi'nin Taraf gazetesine verdiği ropörtajda "Meclis'e dönülmesi yönünde" görüş bildidiğinin anımsatılması üzerine Demirtaş şöyle konuştu:

"Bizim için her bir milletvekilinin görüşü çok önemlidir, ama bir partinin genel başkanı kişisel açıklama yapamaz. Çünkü sözlerinin hepsi grubu bağlar. Onları yönlendirecek bir açıklamayı şimdiden açıklamam doğru olmayacak. Çarşamba günü nihai sonucu öğreneceğiz. Kararımız her haliyle siyasete katkı sunacaktır."

ERDOĞAN TUTARLI DEĞİL

BU BENZETME CHP'Yİ KIZDIRACAK
"Silahsızlanma konusunda muhatap BDP değildir. Bizim böyle bir yetkimiz yok. Çünkü elinde silah olan BDP değil. Kim dağa çıkmışsa onunla görüşeceksiniz. Bizim silahta rolümüz neyse CHP'nin de odur. CHP'nin ne kadar etkisi varsa bizim de ancak o kadar etkimiz var. Çünkü biz PKK'nin silahlı kolunun sözcüsü değiliz. Biz ancak katkı sunarız. Biz ancak eş zamanlı barış sürecine katkı sunarız. Biz Kürt halkının tümünü temsil ediyoruz diye hiçbir zaman konuşmadık. Hiçbir parti bir halkın tümünü temsil edemez. bu faşizan zihniyetlerde olur"

Demirtaş, Başbakan Erdoğan, ABD'den dönüşünde düzenlediği basın toplantısındaki "siyasi müzakereye hazırız" açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:

"Erdoğan'ın siyasi müzakereye acığız açıklaması bizim için değerlidir, ama karşımızda tutarlı bir siyaset, tutarlı bir duruş bekliyoruz. Hiçbir platformda biz nabza göre şerbet verelim düşüncesini benimsemedik. Partimiz elbette bir muhataptır. Çözüm önerimiz projelerimiz var çünkü. Terörle aranıza mesafe koymazsanız elinizi sıkmayız diyenler, bunu söyledikleri dönemde PKK ve Abdullah Öcalan ile müzakere yaptılar"

CEZAEVİNDE MÜZAKERE OLMAZ

"Biz ilkeli olalım diyoruz. Siz BDP ile görüşürüm, öbür taraftanda teröristle mücadele altında binlerce BDP'liyi tutuklarsanız bunda iyiniyet sezmeyiz. Birçok belediye başkanı dün cezaevine kondu. Şırnak'ta 3 gün içinde 50'den fazla, İzmir'de de 30 arkadaşım tutuklandı. Başbakan buna terörle mücadele diyor. Bu arkadaşlarımızın terörist olduğu iddia ediliyor. Cezaevine tıkarak mı müzakere edceğiz, ya da cezaevinde mi müzakere edeceğiz. BDP'yi yıpratarak çözüme ulaşırım düşünürseniz, yanılırsınız."

DEMİRTAŞ'IN ÜZERİNDEN F-16'LAR BÖYLE GEÇTİ...