BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sektörel güven azaldı

Sektörel güven endeksi, Aralık ayında azaldı. Hizmet sektörü güven endeksi 95, perakende ticaret sektörü güven endeksi 92, inşaat sektörü gü...

Abone ol

Sektörel güven endeksi, Aralık ayında azaldı. Hizmet sektörü güven endeksi 95, perakende ticaret sektörü güven endeksi 92, inşaat sektörü güven endeksi ise 73,3 değerine geriledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ’2013 Aralık ayı Sektörel Güven Endeksi’ verilerini açıkladı. Buna göre Aralık ayında bir önceki ayda 99,6 olan hizmet sektörü güven endeksi 95’e, 98,2 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 92’ye, 77,1 olan inşaat sektörü güven endeksi ise 73,3 değerine düştü.

PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ ENDEKSİ YÜZDE 6,4 AZALDI
Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki azalış, son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar alt endeksindeki yüzde 15,6’lık ve gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 6,4’lük düşüşten kaynaklandı. Mevcut mal stok seviyesi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 3 arttı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 4,9 AZALDI
İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endekslerindeki düşüşten kaynaklandı. Söz konusu endeksler bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 2 ve yüzde 7,2 azaldı.

HİZMET SEKTÖRÜ ENDEKSİ YÜZDE 4,6 AZALDI
Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son üç aylık dönemde iş durumu değerlendirmesindeki yüzde 6’lık, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep değerlendirmesindeki yüzde 4’lük ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmesindeki yüzde 3,6’lık kötüleşmeden kaynaklandı.
(İHA)