BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

Şehitlikleri gezen Bakırköylüler yazdı

Bedava bir gezi diye gitmek istemedim ama şimdi önyargılarımdan silinmiş ve utanmış olarak dönüyorum.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organizasyonuyla 97. yılında Çanakkale Şehitlerimizi anmaya giden Bakırköylüler, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e hitaben yazdıkları mektuplarda,"Çanakkale Zaferi yokluklar içinde bir milletin dirilişinin öyküsüdür" dediler.

Bakırköylülerin yazdıkları mektuplar okuyan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de," Çanakkale Savaşı öncesindeki yaklaşık 100 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu neredeyse bütün savaşları kaybetmiş. Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nun savaştığı 9 cepheden sadece Çanakkale cephesinde zaferin kazanılması çok önemli. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nda önemli görevler üstlenen subaylarımız Çanakkale Savaşı sırasında ön plana çıktı ve halk da kendilerine bu savaş sırasında inanarak daha sonra kurtuluş mücadelesini başlattı. Yani Çanakkale Zaferi olmasaydı belki de bugün Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı. İşte bu yüzden biz bütün Bakırköylülerin Çanakkale Savaşının geçtiği yerleri görmesini ve şehitliklerimizi ziyaret etmesini istiyoruz. "dedi.

Bakırköy Belediyesi Basın Yayın-Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da," Şimdiye kadar 25 bini aşkın Bakırköylü yurttaşımızı Çanakkale'ye Şehitlerimizi anmaya götürdük. Bütün Bakırköylüler bu anlamlı yeri görene kadar da Çanakkale'de tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz."şeklinde konuştu.

BAKIRKÖYLÜLERİN MEKTUPLARI

F.Ceyda İNCE: Elbette ki vatanın her karış toprağı çok kıymetli. Ama Çanakkale Zaferini, yerinde dinlemek, buram buram tarihi koklamak olağanüstüydü. Vatanını sevmek uğruna ölmek ne demek bir kez daha anlam kazandı. Türk insanının zekası,dehası, vatanseverliği ve asaleti bu topraklara şehit kanlarıyla yazıldı. Yoklukların içinde bir milletin dirilişinin öyküsü olan Çanakkale Zaferini yerinde yaşamak çok güzeldi. İşte bu geziler sayesinde sizlerin vesilesiyle binlerce kişiye ve en önemlisi gençlere ve çocuklara anlatıldı. Bugün, hergünkinden farklı bir duyguyla "İyi ki Türk doğdum, iyi ki bu asil kana sahip kana sahibim" dedim.

Hülya ŞAŞMAZ: Bedava bir gezi diyerek uzun dönem çıkmak istemediğim geziye bugün çıktım ve şu anda dönüş yolunda önyargılarımın hepsi silinmiş biraz utanmış ama büyük bir gururla dönmekteyim.

Duriye CANBAZ: Çanakkale Şehitliklerini daha önce televizyonda izledim ve çok etkilenmiştim. Bugün bu ziyaretle şehitlikleri yerinde görme fırsatım oldu. Ve bu beni çok mutlu etti. Geçim derdine düştüğümüz sırada kendi imkanlarımızla yapamayacağımız şehitlik ziyaretini gerçekleştirdik.

Bige BUGAT: Bu geziyle atalarımızın ne büyük özveriyle topraklarımıza sahip çıktığını ve savunduğunu bir kez daha idrak ettim. Keşke bunu bu ülkede yaşayan her vatandaş böylesine idrak edebilse. Gezi sırasında oldukça sert bir hava vardı. İliklerimize kadar üşüdük. Ve bu üşüme hissini duyduğum anlarda 97 yıl önce aynı tarihlerde bu topraklarda hiç şikayet etmeden, en zor şartlarda, canını verme pahasına vatanımızı savunan ana kuzularını düşündüm ve içim titredi. Bir erkek çocuk annesi olarak göz pınarlarım dolup taşarak, son derece duygulu bir gün geçirdim. Özellikle memleketimizin hiç iyi bir gidişata sahip olmadığı şu günlerde bu gezinin anlamı bir kez daha artıyor.

Remzi YILMAZ: Bakırköy'de yaşamak ayrıcalıktır. Bize bunu Çanakkale Gezisinde yaşattınız. Şu anda huzur içinde yaşadığımız vatanımı savunan,kanlarını,canlarını veren şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Savaşların cereyan ettiği o mekanları gezerken bir Türk olarak gurur duydum.

Ayten TALAZ-Zöhre TUNCEL: Büyük Atatürk'ümüzün büyük kahramanlığını ve aslan yürekli Mehmetçiğimizin büyük yüreklilikle kazandığı zaferlerini bir daha yüreğimizde hissettik, hüzün dolduk,huzur bulduk.

Mehmet TAKA: İnsan, tarihi ve atalarının tarihteki yaptıklarından gurur duyarak yaşar. Çanakkale tarihi de her Türk insanının tarihinde gurur duyabileceği en önemli hadisedir. Yaptığınız bu gezide ecdadımızın yokluklar içinde dünyaya örnek olacak bir zaferle kazandığı topraklarda aynı duyguları hissederek hem ağladık hem de haz ve sevinci bütün damarlarımızda hissederek atalarımızdan bir kere daha gurur duyup Onları içimizde andık. Bize böyle bir fırsatı verdiğiniz için teşekkürler.

Gülsün Deniz: Böyle bir organizasyonu uzun yıllardır sürdürdüğünüz için ve daha da sürdüreceğinizi düşündüğüm ve inandığım için çok teşekkür ederim. Maneviyatımızın bilinçli olarak tüketildiği, insanlarımızın "ÖTEKİ"leştirildiği böyle olumsuz bir dönemde böyle güzel duyguları yeniden yaşattığınız için tekrar tekrar teşekkürler.