BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehitlerin isimleri belli oldu

Polis servis aracına yapılan saldırıdan sonra Türkiye yine yasa büründü. Şehitlerin isimleri belli oldu. İşte o kahramanlar;

Abone ol

Diyarbakır'da polis otobüsüne yapılan silahlı saldırıda şehit düşen  4 polis ile bir yardımcı şoförün adı belli oldu.

Saldırıda polis memurları Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Adem Kılıçarslan, Duran Karaboğaş ve yardımcı şoför Vedat Ulu şehit düştü.

Valilik açıklamasında olayla ilgili şöyle denildi: "08.10.2008 günü (bugün) saat 17.25 sıralarında ilimiz Aziziye mahallesi Seyrantepe mevkiinde A.Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracına kimliği belirsiz şahıslar tarafından düzenlenen salıdırı sonucu 4 personel şehit olmuş 15 personel yaralanmıştır."

İÇİŞLERİ EŞGALLERİ BELİRLENDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır’da yapılan saldırı ile ilgili olarak biri servis şoförü olmak üzere 5 polis memurunun şehit edildiğini, bazıları ağır yaralı olmak üzere toplam 19 yaralının bulunduğunu açıkladı.

Atalay saldırının çapraz ateşle olduğunu, ayrıca el bombalarının da servis aracına fırlatıldığını belirterek, “Saldırganların eşkalleri tespit edildi. Ancak bu konuda fazla ayrıntı vermeyi doğru bulmuyorum. Şu anda Tarım Bakanımız Mehdi Eker ile birlikte olay yerini incelemek üzere Diyarbakır’a gidiyoruz” dedi.

SALDIRGAN KİRLİ SAKALLI

Görgü tanıklarına göre, saldırıdan sonra 25-30 yaşlarında kirli sakallı bir kişinin toplu konutlar yönüne doğru kaçtığı belirlendi. Polis, saldırganların kaçtığı yöne doğru karadan ekiplerle, havadan da helikopterle arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Polis servis aracına yapılan saldırının ardından Diyarbakır genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Yetkililer, tüm ekiplerin dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.