BIST 10.560
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.476,68
HABER /  GÜNCEL

Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor

Helikopter kazasında yaşamını yitiren şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin (27), memleketi Manisa’da son yolculuğuna uğurlandı. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Şehit cenazesi, Alaşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Sarıgöl ilçesine bağlı Yeşiltepe köyündeki baba ocağına sabah saatlerinde cenaze aracıyla getirildi.

screen-shot-1433-09-05-at-2.14.01-pm.png

Daha sonra Siteler Mahallesi Camisi’ne götürüldü. Cami avlusunda tabuta şehidin annesi, babası, eşi ve ağabeylerinin sarılarak ağlaması, orada bulunanları da ağlattı. Şehit annesi Hüsniye Şahin, “Muhammedim'e üç aylık hamileyken eşim, ‘Çok çocuğumuz var, Alaşehir Devlet Hastanesi’ne gidip bunu aldıralım.’ dedi. Meğer şehit doğuracakmışım.” diye konuştu.

screen-shot-1433-09-05-at-2.13.56-pm.png

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın kıldırdığı cenaze namazına şehidin babası Rıfat, annesi Hüsniye, eşi Emine, 6 yaşındaki oğlu Kazım Erdil, ağabeyleri, AK Parti milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir, MHP Milletvekili Erkan Akçay, CHP Milletvekili Hasan Ören, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, askerî erkân ve binlerce vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bakanlıklar ise çelenk gönderdi.

screen-shot-1433-09-05-at-2.13.50-pm.png

Namazın ardından şehidin tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze aracına kadar taşındı. Namaza katılan binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Şehide uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Şehit Şahin, Yeşiltepe köyü mezarlığında toprağa verildi. Ailesinin altı çocuğunun en küçüğü olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin, evli ve bir çocuk babasıydı.

screen-shot-1433-09-05-at-2.13.46-pm.png

ŞEHİT CENAZESİNE CUMHURBAŞKANI GÜL DE KATILDI..

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYI TIKLAYIN..[PAGE]Şehit er

Ümit Akbaş'ın Ataköy 5. kısım camisi'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Van'da teröristler tarafından pusuya düşürülerek ağır yaralanan ve önceki gece şehit olan Jandarma Er Ümit Akbaş, Ataköy’de düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve çok sayıda askeri yetkili katıldı.

Tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi’nde şehit olan Jandarma Er Ümit Akbaş için Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şehit erin yakınları ve askeri yetkililer katıldı.

Cenaze töreninde şehit erin yakınları taziyeleri kabul etti. Şehit erin ailesine taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra öğle namazını kıldı. Öğle namazının ardından şehit erin cenaze namazı kılındı. Gül, şehit yakınları ile birlikte namazda saf tuttu. Dua yapıldıktan sonra şehit erin naaşı omuzlara alınarak top arabasına götürüldü. Askeri bando eşliğinde bir süre top arabasında götürülen şehide askeri yetkililer selam durdu.

Şehit Akbaş, daha sonra defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü.

ŞEHİT CENAZESİNE DEVLETİN ZİRVESİ KATILDI

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYI TIKLAYIN...[PAGE]

Devletin Zirvesi Şehit Astsubay Çağlar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Helikopter kazasında şehit olan askerlerden Astsubay Ahmet Çağlar'ın cenaze namazı Ankara Kocatepe Camii'nde kılındı.

Cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Kuvvet Komutanları katıldı.

Namaz sonrası Şehid Ahmet Çağlar'ın yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktü.

Hakkari'de helikopter kazasında şehit olan Teğmen Nuri Akman Samsun'un Vezirköprü, Piyade Uzman Çavuş Muharrem Saygün de Havza ilçesinde toprağa verildi.

AİLESİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYI TIKLAYIN...

[PAGE]

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan piyade uzman çavuş Regaip Şahin (25), Sakarya'da toprağa verildi.Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'nda düzenlenen törenin ardından Şahin'in cenazesi, dün akşam saatlerinde getirildiği Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi morgundan alınarak, ailesinin 32 Evler Mahallesi Duru Sokak'taki evine getirildi.

Yakınlarının taziyeleri kabulünün ardından, şehidin naaşı askeri kortej eşliğinde Hacı Bayram Camisi'ne taşındı. Şehidin annesi Sevim, kızkardeşi Fazilet Şahin ve nişanlısı Meliha Yiğit, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Bu arada sıcak nedeniyle baygınlık geçiren bir askere sağlık ekipleri müdahale etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, şehidin babası Hayrettin, kardeşi Esat ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, bir süre görüştü.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, cenaze namazı öncesinde cemaate seslenerek, Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Allah'ın şehitlerin ölmediğini ifade ettiğini, şehitliğin peygamberlik mertebesinden sonraki en büyük mertebe olduğunu ve ailesinin şehit çocuklarının şefaatine mazhar olacağını söyledi.

Serenli'nin kıldırdığı namazın ardından, askeri kortej eşliğinde cenaze aracına taşınan şehidin naaşı, Serdivan Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine Bakan Ergün'ün yanı sıra, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, milletvekilleri, emniyet ve askeri personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.