BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan: AK Parti SP'ye gelsin

Saadet Partisi, AK Parti'ye geçiyor iddialarını yalanlayan Erbakan, üstüne bir de AK Parti'yi davet etti

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, 'AK Parti'ye geçiyor' iddiasını yalanladı.

SP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Tevfik Şenol ve partililer, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ı Altınoluk'taki yazlığında ziyaret ederek, partiden ayrılacağı yönündeki iddiaları sordu.

"BUYURUN SİZ SP'YE GELİN"

Kendileri tarafından böyle bir seçeneğin ortaya konulmadığını, ima dahi edilmediğini belirten Erbakan, "Bizim teşkilatımız, büyük bir topluluğumuz var; partimiz var. Bizim gayretimiz bunları bölmek, parçalamak değil, bu insanların Erbakan Hoca'nın belirlediği açılara bağlı kalarak yollarına devam etmesini sağlamak. Erbakan Hoca'dan sonra bu dava bitmeyecek; devam edecek. Hoca'nın vefatından sonra ikinci 40 yıl çalışmalarının startını verdik. Bunu yaparken hep, 'AK Parti'den teklif gelirse ne yapacaksınız?' diye soruyorlar. Çok net söylüyorum: "Buyurun siz SP'ye gelin diyeceğiz. Çünkü biz Milli Görüşçüyüz; Erbakan Hoca'nın evladıyız. Biz bu davanın ev sahibiyiz. Milli Görüş'ün de tek temsilcisi vardır, o da Saadet Partisi'dir." diye konuştu.

"BİZİ KİMSE BARIŞTIRMADI"

Fatih Erbakan, kardeşleri arasında hiçbir sıkıntının olmadığının da altını çizdi. Kendilerini Başbakan'ın barıştırmadığını da kaydeden Erbakan, "Biz Sayın Başbakan ile ne gizli, ne de açıktan hiçbir görüşmede bulunmadık. Bunu haberlerin çıktığı gün bir televizyon kanalındaki canlı yayında yalanlamamıza rağmen geçen gün bir gazetede, 'Sayın Başbakan, Erbakan kardeşleri barıştırdı' diye haber çıktı. Açıklıkla söylüyorum. Bizi kimse barıştırmadı, biz küs de değiliz." ifadelerini kullandı.