BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İşte Türkiye'nin çürük bina sayısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye genelinde 6,5 milyon konutun elden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar'ın İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilen ''Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü'' konulu bilgilendirme toplantısına katıldığı bildirildi.

Bakan Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün başarıya ulaşabilmesi için sorumluluk noktasında olanların siyaseti bir kenara bırakması gerektiğini belirtti.

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın vatandaşa önemli kolaylıklar getirdiğini de ifade eden Bakan Bayraktar, başta İstanbul, İzmir, Bursa ve Kocaeli olmak üzere afet riskinin yüksek olduğu bölgelerde dönüşümün acil olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

''Türkiye'de, 1950'den bu yana yapılaşma konusunda bir sürü af çıkarıldı. Hiç birisi derde deva olmadı. 1999 Marmara Depremi sonrasında yapılan konutlar mühendislik bilimine göre sağlam. 6,5 milyon konutun elden geçmesi gerekiyor. İzmir metropolde 1 milyon 100 bin civarında konut var. Bunların 310 bininin değişmesi lazım.''

Bayraktar, Türkiye'nin dünyada en önemli aktörlerden biri olması için şehirlerin vereceği fotoğrafın da mükemmel olması gerektiğini belirterek, ''Kentsel dönüşümü millet eksenli, tarafsız yapmalıyız. Bunu inşallah İzmir olarak, Türkiye olarak yapacağız. Belediye kanunuyla kentsel dönüşüm zaten yapılıyor. Gaziantep Belediyesi sadece Belediye Kanunu'na dayanarak kentsel dönüşümü yapıyor. Şapka çıkarmak lazım'' ifadesini kullandı.