BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit tazminatını dolandırdılar

Hantepe baskınında 5 arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Say'ın tazminat parasını dolandırıcılar çarptı.

Abone ol

Hantepe baskınında 5 arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babası Hasan Say, oğlunun şehit olması üzerine verilen tazminat parasıyla, Hantepe'de şehit olan erler adına mesire alanı oluşturmak istedi. Ancak arazi satın almak için gittiği emlakçı tarafından dolandırıldı.

EMLAKÇI 170 BİN LİRAYLA KAYBOLDU

Acılı Baba Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzulucu beldesinden 5 dönümlük mesire arazisi satın almak için Güney Emlak sahibi İsa Özen ile anlaştı. Emlakçı, arazi bedeli olan 170 bin lirayı aldıktan sonra ortalıktan kayboldu. İki aydır emlakçıyı arayan baba Say, dolandırıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Baba Hasan Say, oğlunun tazminat parasının nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı: "İnsanların rahatça oturup her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mesire alanı yapmaya karar vermiştim. Bunun için Dörtyol'a yakın hâkim bir tepe bulup orayı 30 çeşit meyve ağacı ile yeşillendirip vatandaşların hizmetine sunmak istedim. Bunun için arazi baktık. İlçeye sekiz kilometre yakınlarındaki Kuzulucu beldesinde aradığımız özelliklere uygun bir arazi bulduk. Arazinin başındaki tabelada 'Güney Emlak'tan satılıktır' yazısı üzerine emlakçı İsa Özen ile görüştük. Beş dönümlük arazi karşılığında Emlakçı Özen ile 170 bin liraya anlaştık. Oğlum için verilen 150 bin lira tazminat yetmeyince üzerine 20 bin lira emekli tazminatımı da koyarak araziye talip oldum. Emlakçı bana geçtiğimiz ocak ayında tapuyu teslim edeceğini söylemişti. Bundan iki ay önce arazinin satışını gerçekleştirmek için benden 170 bin lirayı istedi. Ben de parayı banka hesabına yatırdım. Parayı yatırdıktan sonra emlakçı Özen ortalıktan kayboldu. Bir türlü kendisine ulaşamadım. Bu araziyi almamızdaki niyetimizin ne olduğunu bildiği için aklıma hiç dolandırılacağımız gelmedi. Fakat ortada ne para var ne de mesire alanının tapusu. Araziyi ne de olsa aldık diye birçok ağaç dikerek, çevre düzenlemesi yaptık. Vatan uğruna şehit olan birinin tazminatına tamah gösteren kansızların, şehitlerimizin anısına saygılı olmadıklarını gördük." Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan baba Say, şehit oğlunun tazminatını dolandırıcılara kaptırdığı için kahrolduğunu söylüyor.

Uzman Çavuş Ayhan Say ve 5 arkadaşı Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe Karakolu'na yönelik 20 Temmuz 2010'da terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıda şehit olmuştu. Saldırıyı Heronlar da canlı olarak görüntülemişti. Şehit babası Hasan Say, Hantepe baskınının 30 farklı merkezden canlı olarak izlendiğini öğrenince bölgede görev yapan komutanlar hakkında şehit aileleri ile birlikte 18 Ağustos 2010'da suç duyurusunda bulunmuştu. Baba Say, suç duyurusunu yaptıktan sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından "Oğlunun tazminatını alamazsın, bu davadan vazgeç." diye tehdit edilmişti. Bu tehditlerin hiçbirine kulak asmayan şehit babası, kamuoyunda yaptığı suç duyurusunun ardındaki dik duruşu ile tanınıyor.