BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Şehit polis sadece 11 günlük evliydi

Türkiye, Bitlis Güroymak'ta şehit verdiği 5 polis memuruna ağlıyor

Abone ol

Bitlis'in Güroymak ilçesinde meydana gelen hain saldırıda şehit düşen 5 polis memurunun baba ocağına ateş düştü. Kimi evde Kürtçe-Türkçe ağıtlar okundu, kimi evde ise şehit yakınları fenalık geçirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şehit olan polislerin adliyeye bir sanığın ve ailesinin götürülmesi için yola çıktıkları kaydedildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA... TIKLAYIN

DÜĞÜN SALONUNU BİLE TUTMUŞTU

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen polis memuru Volkan Sabaz'ın (22) Kocaeli'de bulunan ailesinin evinde hüzün yaşanıyor. 

1.20111018222551.jpgSabaz'ın haziran ayında şark görevi için Bitlis'e gittiği 7 Ekim'de nikahlandığı ve 19 Kasım'da ise İzmit'te düğün yapacağı öğrenildi. Kartepe ilçesi Arslanbey Atakent Mahallesi'nde oturan şehit polis Volkan Sabaz'ın ailesine Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Toprak taziye ziyaretinde bulundu. Baba Mehmet anne Makbule ve kardeşlerine başsağlığı dileyen Toprak, ''Vatanımız, milletimiz, devletimiz sağ olsun. Bunu hiçbir zaman unutmayın, bu ülkede bu kadar şerefli insan varken şerefsizlerin hesabını soracaklardır. Sadece bunu söylemek istiyorum'' dedi. Şehidin ağabeyi Hakan Sabaz ise kardeşinin 2009 yılında Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığını ve 2,5 ay önce de nişanlandığını, haziran ayında da şark görevinin çıktığını söyledi. Kardeşinin 7 Ekim'de nikah kıydığını ve 19 Kasım'da da düğün yapacağını anlatan Sabaz,''19 Kasım'da düğünü vardı, her şeyi hazırlamıştık. Bugün de konuştuk. Bana çok düğünü olacağı için heyecanlı olduğunu söylemişti. Benim içime doğmuştu böyle olacağı yapacak bir şey yok. Bundan 3 hafta önce de gelmişti düğün salonunu tutmuştuk'' dedi. 

Şehit polisin evinin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, balkonuna Türk bayrağı asıldığı ve yakınlarının başsağlığına geldikleri görüldü. Şehit polisin yarın Kartepe'de kılınacak cenaze namazının ardından Bağçeşme Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.  

AİLESİNİ BİTLİS'E GÖTÜRMEMİŞ

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen polis memuru Şaban Kılıçarslan'ın (41) Adana'daki ailesinin evinde acı var.

Kılıçarslan'ın, ailesini 13 yıl boyunca görev yaptığı Adana'da bırakarak Temmuz ayında tayininin çıktığı Bitlis'e gittiği belirtildi. Merkez Çukurova ilçesi Şambayad Mahallesi'nde oturan, şehit polis Şaban Kılıçarslan'ın ailesine Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Tekin taziye ziyaretinde bulunarak, ''Teşkilatımız çok başarılı bir çalışanını kaybetti. Acımız büyük'' dedi. İki erkek bir kız çocuğu babası olan şehit polisin evinin önünde 112 ambulans ekipleri hazır bekletilirken, eski mesai arkadaşları ve yakınlarının başsağlığına geldiği görüldü. Küçük yaşlarda annesini ve babasını kaybeden, dedesi tarafından büyütüldüğü öğrenilen şehit polis Şaban Kılıçarslan'ın yarın Ceyhan'ın Çevretepe köyünde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi. 

AĞABEY'İ DE POLİS MEMURUYMUŞ

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen polis memuru Yalçın Demir'in (24) Ağrı'daki ailesinin evinde hüzün yaşanıyor.

Saldırıda şehit olan Demir'in acı haberi, Sıtkıye Mahallesi Yüce Sokak'ta ikamet eden ailesi ve yakınlarına, emniyet müdürlüğü yetkileri tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Hasan Demir, Güroymak ilçesine hareket etti. Demir ailesinin beş çocuğundan ikincisi olan polis memuru Yalçın Demir'in bir hafta önce, Bolu'daki arkadaşını ziyaret ettiği, daha sonra Ağrı'ya gelerek, annesi Nuran Demir ile Güroymak'a gittiği öğrenildi. Şehit polisin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, yakınlarının başsağlığına geldikleri görüldü. Bu arada, Yalçın Demir'in dayısı Caner Tahtalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit düşen Yalçın Demir'in ağabeyi Abdullah Demir'in de Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yaptığını söyledi.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE AĞITLAR YÜKSELİYOR

Bitlis'in Güroymak ilçesinde düzenlenen hain saldırıda, şehit olan polis memuru Kamuran Ercan'ın baba evinde yas var.

Şabaniye Mahallesi, Yeşilova sokaktaki 3 katlı bir evde yaşayan Ercan'ın ailesi, acı haberi eve gelen telefonla öğrendi. Baba İdris Ercan ile kayınpederinin evini ziyarete gelen şehit polisin eşi, haberi aldıktan hemen sonra Güroymak'a gitti. Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği eve Türk Bayrağı asıldı. Anne Asmihan Ercan ile şehit polisin kız kardeşleri zaman zaman fenalaştı. Kapıda bekleyen sağlık görevlileri, evde fenalaşan kişilere anında müdahalede bulundu. Öte yandan 3 ay önce dünya evine giren şehit polisin, ailenin en büyük çocuğu olduğu öğrenildi. Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ile Emniyet Müdürü Mastafa Uçkan da şehit Ercan'ın evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. 

Öte yandan Bitlis Valiliği'nce dağıtılan basın notunda, Güroymak adliyesinde, bir sanığın duruşmasında hazır bulundurulmaları yönünde Güroymak adli makamlarından alınan talimat doğrultusunda, Bitlis il merkezinde ikamet eden sanığın kardeşi Cahit Eraslan ve sanığın 5 çocuğunun, il merkezinden alınarak Güroymak adliyesine götürüldüğü belirtildi.

YENİ TAYİN OLMUŞTU

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Bülent Emen'in (37), Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki evine ateş düştü.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Güroymak'a tayini çıkan ve ailesini daha önce görev yaptığı Lapseki'de bırakıp görev yerine giden Emen'in şehit olduğu haberini, eşi Fatma Emen'e Emniyet yetkilileri verdi. Acı haberi alınca büyük üzüntü yaşayan kadını, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı ve polis memurunun daha önce birlikte çalıştığı arkadaşları, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin evine büyük bir Türk bayrağı asıldı. Fatma Emen ile oğlu Bahadır (11) ve kızı Eylül (6), Emniyete ait bir araçla, memleketleri Balıkesir'in İvrindi ilçesine götürüldü. Polis memuru Emen'in yaklaşık 10 yıl Lapseki'de görev yaptığı, Gelibolu'da kısa bir süre çalıştıktan sonra da Güroymak'a gittiği öğrenildi.