BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehit erin babasından son isteği

Hain saldırı gencecik fidanları soldurdu. 6 askerin baba ocağına ateş düştü.. Her bir evre ayrı bir hikaye ayrı bir hüzün var.

Abone ol

Hakkari Çukurca'da 6 askerimiz şehit düştü. Acı haber tez ulaştı, evlerden ağıtlar yükseldi. Bu evlerden birinde Zaza'ca ve Kürtçe feryatlar vardı.

Komando er 20 yaşındaki Özkan Dumlu'nun iki gün önce telefonla görüştüğü babası Abdulkadir Dumlu'dan 100 kontör istediği ortaya çıktı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan Özkan Dumlu'nun Bingöl'deki baba evine ateş düştü.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir ekip, şehit er Özkan Dumlu'nun Sarıçicek köyündeki ailesine acı haberi verdi. Tezkeresine 6 ay kalan er Özkan Dumlu'nun şehit olduğu haberini alan yakınları da baba evine akın etti.

Evin bahçesinde toplanan kalabalık, Zazaca ve Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Haberi aldıktan sonra yıkılan 10 çocuk babası Abdulkadir Dumlu, 2 gün önce oğlu ile telefonla konuştuğunu söyledi. Dumlu, "2 gün önce telefon açtı ve kontörünün olmadığını söyledi. Ben de 100 kontör gönderdim. Telefonla konuşurken bütün aile fertlerine selam söylememi istemişti. Ondan sonra hiç konuşamadık. Bugün sabah komutanlar şehit olduğunu bize bildirdi" dedi.

SÖZLÜSÜ VARDI

Şehit er Özkan Dumlu'nun sözlü olduğu ve askerden döndükten sonra evleneceği belirtildi. Bu arada, şehit Özkan Dumlu'nun ağabeyinin, 6 yıl önce vatani görevini yaparken girdiği çatışma sonrasında psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi

ANNESİ HABERİ NASIL ÖĞRENDİ?

[PAGE]



Acılı anne Nezahat Çelik, oğlunun şehadet haberini misafirlikte öğrendi.

Ailenin yakını olduğunu söyleyen DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Çelik ailesine başsağlığı diledi.

Çukurca'da mayın patlaması sonucu şehit olan Cafer Çelik'in baba ocağına ateş düştü. Ailenin en küçük çocuğu olan Çelik'in Gaziosmanpaşa'da yaşayan ailesi, acı haberle yıkıldı. Cafer Çelik'in şehadet haberinin gelmesiyle birlikte yakınları eve akın etti.

Kendilerine ait ekmek fırınında çalıştığı öğrenilen Cafer Çelik'in annesi Nezahat Çelik de, oğlunun şehadet haberini misafirlikte öğrendi. Olayı duyunca fenalık geçiren anne Çelik, askeri ambülansla evine getirildi. Evin önünde uzun süre gözyaşı döken acılı anne, yakınlarının yardımıyla eve girebildi.

Bu arada, Çelik ailesinin yakını olduğunu belirten Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu da taziye için eve geldi. Aileye taziyelerini ileten Soylu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Soylu, "Türkiye artık her gün bir şehit haberini kaldıramıyor. Çok üzgünüz, aile yıkılmış durumda." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Çelik ailesinin evinin bulunduğu sokakta birçok apartmana Türk bayrağı asıldı.

BABASINA ÜÇ GÜN ÖNCE NE DEMİŞTİ?

[PAGE]

'Baba operasyona gidiyoruz merak etmeyin'


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ziya Bener'in Yozgat'taki baba evine ateş düştü.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Ziya Bener'in Yerköy ilçesine bağlı Aslanhacılı köyündeki baba evine ateş düştü. Oğlunun şehit düştüğü haberini İlçe Jandarma Komutanı'ndan alan acılı baba İbrahim Bener, oğlu Ziya Bener ile üç gün önce telefonla görüştüğünü söyledi. İbrahim Bener, oğlunun 'Baba operasyona gidiyoruz, merak etmeyin" dediğini söyledi.

Anne Dönüş Bener ise oğluna ağıtlar yakarak, torunu Enes'in öksüz kaldığını ve ciğerinin yandığını belirtti. Her ihtimale karşı evin önünde ambulans bekletilirken, şehit için yakılan ağıtlar ise yürekleri dağladı.


1 AY ÖNCE DIŞ GÖREVDEN DÖNMÜŞTÜ

[PAGE]

  

KOSOVA'DAN TUNCELİ'YE

Tunceli'nin Çiçek köyü kırsalında PKK terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Afşinli Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Özden'in abisi Hüseyin Özden, kardeşinin bir ay önce dış görevden dönüp Tunceli'de göreve başladığını söyledi.

Ağabey Hüseyin Özden, "Kardeşim Hüseyin 10 yıldır Piyade Uzman Çavuş olarak görev yapıyordu. İki yıl önce tayini Tunceli'ye çıktı. Bu arada Kosova'ya dış görev çıktı. Kosava'dan bir ay önce döndü.

Memleketine geldi. İki hafta önce de görev yeri olan Tunceli'ye dönmüştü. Bu şekilde şehit düşeceği hiç aklımıza gelmiyordu. Ama vatan sağolsun. Vatanımız için seve seve canımızı vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

80 yaşındaki Baba Nuri Özden de geride kalan üç oğlunu da vatan için vermeye hazır olduğunu belirtti. Özden, "Dört oğlum vardı. Bunun birisini vatanıma verdim. Üç oğlum kaldı. Onları da vermeye hazırım. Vatan sağolsun." dedi.