BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.507,31
HABER /  GÜNCEL

Şehit ateşi bu kez Şanlıurfa'yı yaktı

Hakkari'de bu sabah düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan er Mehmet Topraksürer'in baba ocağına ateş düştü

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bu sabah askeri konvoyun geçisi sırasında mayın patlaması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan 21 yaşındaki Mehmet Topraksürer'in Şanlıurfa'daki ailesi acı haberle yasa boğdu.

Şehidin babası Hüseyin Topraksürer, "Biri gitti, 3 çocuğum kaldı, gerekirse onları da bu vatana feda ederim" dedi.

Şemdinli'de askeri aracın geçişi sırasında mayına basan araçta aralarında Şanlıurfalı er Mehmet Topraksürer'in de bulunduğu 3 asker şehit oldu. 6 aylık asker olduğu belirtilen Şanlıurfalı erin şehit olduğu haberi, öğle saatlerinde askeri yetkililer tarafından Sancaktar Mahallesi'ndeki ailesine ulaştırıldı. Çocuklarının şehit olduğunu öğrenenler fenalaşırken, olayı duyan çok sayıda akrabası da Topraksürer ailesinin Sancaktar Mahallesi'ndeki evine akın etti.

ARAPÇA AĞIT

Topraksürer ailesinin yaşadığı evin önünde Arapça ağıtlar yakarak gözyaşı dökenler arasında fenalaşan annesi Anzılha Topraksürer ve bazı akrabalarına sokakta hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Gazetecilerin eve yaklaşmasına izin verilmezken, soğukkanlı görünmeye çalışan şehit erin babası Hüseyin Topraksürer, "Allah verdi, Allah aldı. 1 çocuğum gitti, 3 çocuğum kaldı. Gerekirse onları da bu vatan için feda ederim" dedi. Şehit erin babasına teselli veren yakınları da, "Bayram arifesinde böyle hainlik yapılır mı?" diyerek tepki gösterdi.

Bekar olan şehit erin naaşının yarın kente getirileceği ve öğle namazının ardından düzenlenecek tören ile defnedileceği belirtildi.