BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şehidin oğlu Yıldırım'ın omzunda ağladı

Van'da şehit düşen Uzman Çavuş Özgür Kara, Ankara'da düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı. Ak Parti Genel Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şehit ailesini yalnız bırakmadı.

Abone ol

Binali Yıldırım, Van'ın Gürpınar ilçesinde terör örgütü PKK'nın şehit ettiği Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara'nın cenaze törenine katıldı. Şehit Kara'nın oğlu Görkem Efe, helallik alınırken kendisini tören boyunca yanlız bırakmayan Yıldırım'ın omzuna baş koydu. İşte o anlar;

Van'ın Gürpınar ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.

YILDIRIM ŞEHİT AİLESİNİ YANLIZ BIRAKMADI

Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile protokol katıldı.

KUNDAKTAKİ BEBEĞİYLE KATILDI

Binali Yıldırım, şehit Kara'nın babası Sadık, annesi Eftadiye, eşi Pınar Kara ile şehit Yıldırım'ın babası Türkay, annesi Öznur, eşi Zeynep Yıldırım'a başsağlığı diledi. Şehit Kara'nın çocukları da törende hazır bulundu. Şehit Yıldırım'ın bir ay önce dünyaya gelen kızı Defne Naz ise kundak içerisinde, babaannesi Öznur Yıldırım'ın kucağındaydı.

Pazar günü yapılacak AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde genel başkan adaylığı açıklanan Binali Yıldırım, cenaze töreni boyunca Şehit Kara'nın oğlu Görkem Efe'yi yalnız bırakmadı.

CENAZE BOYUNCA ELİNİ BIRAKMADI

Binali Yıldırım da şehit Kara'nın oğlu Görkem Efe'nin elini bir an olsun bırakmadı ve şehit oğlunu sürekli teselli etti. Cenaze namazlarının kılınmasının ardından Kara ve Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı naaşları, top arabasına götürüldü. Geçiş sırasında aileler, şehit cenazelerini asker selamıyla uğurladı. Şehit Kara'nın oğlunun elinden tutan Yıldırım ise duygu yüklü anlar yaşadı.