BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sedef Kabaş mahkemeye sevk edildi

17 Aralık operasyonuyla ilgili tweeti nedeniyle gözaltına alınan gazeteci ve televizyon spikeri, "adli kontrol talebiyle" mahkemeye sevk edildi. Serbest bırakılan Kabaş Pazartesi günü Savcılık'ta ifade verecek.

Abone ol

17 Aralık soruşturmasıyla ilgili attığı bir tweet nedeniyle gözaltına alınan gazeteci ve televizyon spikeri Sedef Kabaş, "adli kontrol talebiyle" mahkemeye sevk edildi. Serbest bırakılan Kabaş, Pazartesi günü Savcılık'ta ifade verecek.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul Adliye Sarayı'na götürülen Sedef Kabaş, gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "17 Aralık süreciyle ilgili attığım bir tweet. Soruşturmanın kapatılmaması gerektiğine inandığımı söyledim" yanıtını verdi.

Evinde yapılan aramada Kabaş'ın iPad'ine, bilgisayarına ve cep telefonuna el kondu.

Kabaş'ın avukatı Hasan Kılıç BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, bunun "doğru bir prosedür olmadığını" söyledi.

Kılıç, Twitter'dan paylaştığı mesajda da, müvekkilinin Savcılık tarafından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiğini duyurdu.

Radikal.com.tr internet sitesi, Kabaş'ın gözaltına alınmasının nedeninin "17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren hâkimin ismini unutmayın" tweeti olduğunu yazdı.

Sedef Kabaş, birçok yayın kuruluşunda görev aldıktan sonra kendi adını taşıyan eğitim ve danışmanlık şirketini yönetiyor.

Sosyal medyada tartışıldı

Gözaltıyla ilgili sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları ise şöyle:

Köşe yazarı, Avukat Orhan Kemal Cengiz @orkece: "Sedef Kabaşın gözaltına alınması peşin bir cezalandırmadır; hem ona ve hem de tüm medya mensuplarına gözdağı verme çabasıdır @SedefKabas"

Gazeteci Mehmet Baransu @mehmetbaransu: "Gazeteci Sedef Kabaşın evine de baskın yapılıp arama yapılmış. Gerekçe 17 aralık savcısını eleştirmesi. Kabaş'a geçmiş olsun."

Gazeteci Fatih Uğur ‏@fatihhugur: "Sedef Kabaş CNNde çalışan ilk Türk gazeteciden biri. Gazeteci tutukluyoruz filmi bölüm 2 #ÖzgürBasınSusturulamaz
#FreeMediaCannotBeSilenced"