BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  MEDYA

Seçim sonuçları Özkök'ü de şaşırtmış!

Ertuğrul Özkök, Türkiye'de seçmenin merkeze kaydığını ve toplam oyların yüzde 75'ini temsil ettiğini söyledi. Özkök, hesaplaşma duygularının bir tarafa bırakılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, seçmenin merkeze yaklaştığını ve iki partinin toplamının yüzde 75'i oluşturduğunu söyledi. Bu sonuçla güzel bir Türkiye kurulabileceğini ifade eden Özkök, hesaplaşma duygularının bir tarafa bırakılması gerektiğini kaydetti.

Ertuğrul Özkök CNN Türk'te 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Tablonun gönlünden geçen bir sonuç olmadığını; ancak Türkiye'nin böyle bir tercih yaptığını söyleyen Özkök, çıkan sonucun iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. İşte Özkök'ün açıklamaları;

“Benim kendi gönlüme uyan bir sonuç değil ama Türkiye böyle bir tercih yaptı. Bu sonucun nasıl okunacağı önemli. Birkaç yıldır çok büyük bir kutuplaşma yaşıyoruz. Bu sonucu nasıl okumak gerekiyor? Burada bir başarı olduğu için bu başarının sahiplerinden arzularım var. Acaba bu kutuplaşmayı kıracak bir söylem gelişecek mi?

'GÜZEL BİR TÜRKİYE KURABİLİRİZ'

Başbakan Mevlana’yı ziyarete gidiyor. Bunun sembolik bir anlamının olduğunu düşünüyorum ben. Başarının bu kadar büyük çıkmasının AKP’ye bir özgüven vermesi gerekiyor. Ben 6 yıl Fransa’da yaşadım. Fransa’da seçim olduğu zaman bir parti kazanır, bir parti kaybeder. Kaybedenler hayatlarını tehdit altında hissetmezler. Bu kutuplaşmayla yaşanabilir mi yaşanır, yaşıyoruz ama toplumun ne bu tarafındakilere ne öteki tarafındakilere yarayacak bir şey değil bu. Benim iyimser olmamı sağlayacak bir şey var. Türkiye’de toplumun tamamına seslenen iki parti var. Türkiye’deki merkez yüzde 75 oldu tekrar. Bunun üzerine güzel bir Türkiye kurabiliriz diye düşünüyorum ben. Açıkcası ben de yoruldum öfkeli olmaktan.