BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin kurmaylarına sandık şoku!

1 Kasım'da sandıkta büyük yenilgi alan MHP'de, partinin ağır kurmayları da seçmenden çizik yedi! Bahçeli'ye yakın isimlerden olan Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel tekrar Meclis'e giremezken Trabzon'dan Koray Aydın'da milletvekili seçilemedi.

Abone ol

MHP'de büyük şok yaşanıyor! 2002 seçimlerine benzer bir sonuçla karşılaşan MHP'de iki önemli isim de Meclis'e tekrar giremedi. 

1 Kasım seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre büyük düşüş yaşayan MHP'de en yetkili isimler meclis dışında kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Eskişehir'den gelen sonuçlar, bu ilden 7 Haziran'da milletvekili seçilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Meclis'e tekrar giremezken Koray Aydın'da tekrar seçilemedi.

İKİ ÖNEMLİ KAYIP DAHA!

Bu arada MHP'nin kaybeden bir diğer ismi de Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz oldu. 7 Haziran'da Uşak'tan milletvekili seçilmeyi başaran Yılmaz, yeniden Meclis'e giremedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da Meclis'e giremeyen isimlerden oldu. Yozgat'ta yüzde 65'e yakın oy alan AK Parti, 4 milletvekilinin tamamını kazandı.