BIST 10.214
DOLAR 32,19
EURO 35,03
ALTIN 2.465,13
HABER /  SPOR

Schumacherden derbi yorumu

Fenerbahçe'nin unutulmaz efsane kalecisi Toni Schumacher, derbi maçını bakın nasıl yorumladı.

Abone ol

Tatilini ailesiyle birlikte Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde geçiren Fenerbahçe'nin eski kalecilerinden Toni Schumacher, yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini sarı-lacivertli takımın 2-1 kazanacağını söyledi.

Fenerbahçe'nin ve Almanya Milli Takımı'nın eski kalecilerinden Toni Schumacher, 8 yıldır olduğu gibi bu yıl da tatilini geçirmek için Antalya'nın Manavgat İlçesi'ni tercih etti. Babası Manfred Schumacher ve eşi Jasmin ile Hüseyin Vural Özürlüler Okulu'nu ziyaret eden Toni Schumacher, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Çetin, Hüseyin Vural Özürlüler Okulu Müdiresi Halide Denteşen, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Engelli öğrenciler, Toni Schumacher'e yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Çetin ve Okul müdiresi Denteşen'den Hüseyin Vural Özürlüler Okulu ve eğitim gören öğrenciler hakkında bilgi alan Toni Schumacher, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tatilini geçirdiği otelde çeşitli aktiviteler düzenleyerek bu öğrencilere yardımcı olacağını söyledi. Türkiye'yi kendi vatanı olarak gördüğünü belirten Schumacher, "Türkiye benim ikinci vatanım. Türkiye'de futbol oynadım ve ekmeğini yedim. Bunun karşılığını da çocuklara yardımcı olarak ödüyorum. Burada yaptığım olay da budur. Bu çocuklara herkesin sahip çıkması gerekiyor. Onlara verebileceğimiz en güzel şey iyi bir eğitimdir. Ben Türkiye'yi çok seviyorum" dedi.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Schumacher, Fenerbahçenin maçı 2-1 kazanacağına ve sezonu şampiyonlukla kapatacağına inandığını belirtti. Derbinin kaderini Alex ve Anelka'nın belirleyeceğine inandığını ifade eden Schumacher, "Fenerbahçe'nin kalesinde Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi kalecileri var. Özellikle Rüştü'ye güvenmek lazım. Geçen hafta yediği golleri dikkate alarak Rüştü'yü kesmek yapılabilecek en büyük hatadır. Her kalecinin kötü günü olabilir. Ben Rüştü'ye güveniyorum. Volkan da iyi bir kaleci. Ama Volkan'ın daha öğrenmesi gereken şeyler ve edinmesi gereken tecrübeler var. Onun da Rüştü'den çok şeyler öğrendiğine ve öğreneceğine inanıyorum" diye konuştu.