BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.441,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

SBS sonucunu kayısı toplarken aldı!

Öğretmen bir çiftin 4 çocuğundan biri olan Mengüşoğlu, Galatasaray Lisesi'nde okumak istediğini kaydetti.

Abone ol

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 499.488 puan alarak Türkiye yedincisi olan Erensu Mengüşoğlu, sınavdaki bu başarısını Malatya'da ailesine ait bahçede kayısı toplarken öğrendi.Malatya Yeşilyurt Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu öğrencisi Erensu Mengüşoğlu (14), Yazıhan ilçesine bağlı Balaban köyünde ailesine ait kayısı bahçesinde kayısı toplarken, okul müdürü Rıfat Yücel'den gelen telefonla büyük sevinç yaşadı.

Babası Aziz Mengüşoğlu'na kayısı hasadında yardımcı olan Mengüşoğlu, okul müdürü Yücel'in, SBS'de Türkiye 7'ncisi olduğunu iletmesi üzerine sevincini ailesiyle paylaştı.

HABERİ KAYISI TOPLARKEN ALDIM

Öğretmen çiftin 4 çocuğundan biri olan Erensu Mengüşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu söyledi. Bu kadar iyi bir sonuç beklemediğini ifade eden Mengüşoğlu, ''Ama çok güzel bir duygu. Kendimle gurur duyuyorum. Çevremdekilere beni destekledikleri için çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Galatasaray Lisesi'nde okumak istediğini anlatan Mengüşoğlu, ''Haberi kayısı toplarken aldım. Babama destek olmak için bahçede kayısı topluyorum'' diye konuştu.

Mengüşoğlu, doktor olmak istediğini dile getirdi.

KIZIMLA GURUR DUYUYORUM

Erensu'nun annesi Elif Mengüşoğlu ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Kızımla gurur duyuyorum. Bayağı mutluyum'' dedi.

Baba Aziz Mengüşoğlu da kızının başarılı olacağını bildiğini ancak böyle büyük derece beklemediğini belirterek, ''Çok sevindik'' ifadelerini kullandı.

Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu Müdürü Rıfat Yücel ise öğrencisi ile gurur duyduğunu söyledi. Mengüşoğlu ailesini tebrik eden Yücel, başarıda öğrencinin kapasitesinin yanı sıra ailesinin ve öğretmenlerinin gayret ve desteklerinin önemli olduğunu vurgulayarak, ''Öğretmen arkadaşlarımıza, ailesine ve kızımıza teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz'' dedi.

Erensu'nun Rehberlik Öğretmeni Hasan Güler de Erensu'nun sadece kendisiyle yarışan bir öğrenci olduğunu belirterek, ''Hiç kimseyi rakip görmedi. Kendisini bir üst aşamaya çıkarma çabası içerisinde oldu. Her zaman 'bir adım yükselmek için neler yapabilirim?' sorusunu kendisine sordu'' diye konuştu.