BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

SBS maratonu sona erdi

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) tamamlandı. 2 saat süren sınavda öğrenciler, 100 soruyu cevaplamaya...

Abone ol

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) tamamlandı. 2 saat süren sınavda öğrenciler, 100 soruyu cevaplamaya çalıştı.

ANKARA
1 milyon 127 bin 211 kişinin girdiği SBS, saat 10.00’da başladı. Öğrenciler, kendilerine tanınan 120 dakikalık sürede 100 soruyu cevapladı. Öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler ise okul bahçelerinde dua ederek bekledi. Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileleri de okul bahçelerinde dua ederek bekledi. Sınavdan çıkan öğrencilerden biri, "Sınav iyi geçti. İngilizce ve Matematik hariç sorular kolaydı" dedi. Sınava çok çalıştığını anlatan bir öğrenci, "Sınav çok güzeldi. İngilizce sorularında biraz zorlandım ama Anadolu Lisesi’ni bekliyorum. Matematik soruların ben zorlanmadım" diye konuştu.
Sınav çıkışında heyecandan zor yürüdüğü görülen bir öğrenci ise, "Sınav çok değişik, garip geçti. Hiçbir şey anlamadım, heyecandan da öldüm. Halen de heyecanlıyım" dedi.

İSTANBUL
İstanbul’da da Ankara’dakine benzer anlar yaşandı. Sınavdan çıkan öğrenciler, heyecanlarını ailelerine sarılarak paylaştı.
Sınavdan çıkan bir öğrenci, “Sorular kolaydı. En çok matematikte zorlandım. Yaklaşık 350 alırım” dedi. Bir başka öğrenci ise, “Güzel geçti. Bazıları kolaydı ama bazıları zor geçti” diye konuştu.
(İHA)