BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Jandarma kontör çetesini çökertti

İstanbul ve çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, internet üzerinden alışveriş yapan vatandaşların kredi kartlarını kopyalay...

Abone ol

İstanbul ve çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, internet üzerinden alışveriş yapan vatandaşların kredi kartlarını kopyalayan ve bu kartlarla operatörlerden kontör alıp satan bir şebeke çökertildi. Operasyonlarda 4’ü kadın 14 kişi gözaltına alınırken, operasyon anı saniye saniye jandarma kameralarına yansıdı.
İnternet üzerinden satış yapan bir sitenin, sahte kredi kartlarıyla çok sayıda alışveriş yapıldığını ihbarı etmesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 8 ay süren teknik takibin ardından, İstanbul, Adana, Balıkesir, İzmir ve Mersin’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, 4’ü kadın 14 kişi gözaltına alınırken, operasyon anı ise jandarma kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Şebekenin, açtıkları sahte siteler üzerinden alışveriş yapmaya çalışan vatandaşların kredi kartlarını kopyaladıkları, yakalanmamak için bu kartlarla açık hatlara kontör alıp sattıkları belirtildi. Bu yolla vatandaşlardan 550 bin lira haksız kazanç sağlayan şebeke üyeleri adliyeye sevk edildi.
Öte yandan yetkililer, hiçbir alışveriş sitesinin kredi kartı şifresini istemediğini, şifre isteyen siteyi güvenlik güçlerine ihbar edilmesini istedi.
(İHA)