BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Fransa: Çin ile Japonya arasında bir tercih...

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa’nın Japonya ve Çin arasında bir tercih yapmasının söz konusu olamayacağını belirterek, ülkesi...

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa’nın Japonya ve Çin arasında bir tercih yapmasının söz konusu olamayacağını belirterek, ülkesini küresel piyasalarda rekabetçi hale getirmeye çalıştığını söyledi.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gelen Hollande, ekonomi gazetesi Nikkei tarafından düzenlenen bir toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı. Fransa’nın hem Çin, hem de Japonya ile olan ilişkilerinin, farklı şekillerde de olsa önemli olduğunu vurgulayan Hollande, "Çin’le uzun ve dostane ilişkilerimiz var, Japonya ile de müstesna bir ortaklığa sahibiz. O yüzden benden bir seçim yapmamı istemeyin. Burada, Japonya’dayım ve birlikte başardığımız işlerle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Fransa’nın Çin yapımı güneş panellerinin ithalatına getirdiği gümrük vergisine karşılık Pekin yönetiminin Avrupa şaraplarına gümrük uygulama hazırlığında olmasına da değinen Hollande, "Fransa, Çin’le ticaretini düşürmek istemiyor. Fakat bizim isteğimiz, Çin’in daha fazla Fransız ürünü alması, çünkü daha rekabetçi olmak zorundayız" dedi.
Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin, ülke ekonomisini canlandırmak için "Abenomics" adıyla anılan hedeflerini öven Hollande, "Çok hızlı, istekli ve etkili şekilde ileriye doğru hareket etmek zorundayız. Başbakan Abe’nin ülkesi için de istediği şey bu. Ben de bunu Fransa için istiyorum" diye konuştu.
(İHA)