BIST 10.671
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.444,79
HABER /  POLİTİKA

Saylan MHPye kızgın

Türkan Saylan'dan türban için şaşırtan öneri geldi. Saylan, MHP'ye ise çok kızgın...

Abone ol Türban tartışmaları sürerken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'dan ''Bir af ilan edilsin. Ceza alan öğrenciler okullarına perukla devam edip okullarını bitirsinler'' önerisi geldi.

Kısa süre önce Hindistan'dan dönen Saylan, üniversitelerdeki türban problemi ile ilgili olarak, "Tüm dünya bizi konuşuyor. Herkes bana Türkiye nereye gidiyor? Üniversitelerde bir kaos olacak. Her isteyen istediğini yapacak mı? Demokrasiyi siz böyle mi algılıyorsunuz? diye sordu. Ben de merak etmeyin bunun önüne bir şekilde geçeceğiz dedim. Çok zorlandığımı hissettim ve Türkiye'de olmak istedim, o anda dönüşümü bir gün önceye aldım" dedi.
 
MHP'yi affetmiyorum

Türkiye'nin dışarıda örnek ülke olarak görüldüğünü, Atatürk'e diğer ülkelerin dahi özlem duyduğunu ifade eden Saylan, "İnsan çoğunluğa sahip diye anayasayı nasıl değiştirebilir? Hele MHP'nin payandalığını hiç affetmiyorum. Biz halkız, biz asılız ve vekillerimiz var bizim istemediğimiz bir şeyin olması mümkün değil" diye konuştu.
 
Aczimendiye de izin verilecek mi?

Saylan, "Yarın Aczimendiler de üniversitelere kıyafetleriyle girmek isterlerse, öteki üç renkli bayrağı ile girmek isterse bunlara da mı izin vereceğiz. Bir kurallar zinciri içinde yaşıyoruz hepimiz bu sistemin içinde olması gerekiyor" ifadesini kullandı.
 
"Türban yerine peruk" önerisi
 
Saylan, üniversitelerdeki türban problemi için "Bir af ilan edilsin. Ceza alan öğrenciler okullarına perukla devam edip okullarını bitirsinler. Bu kızlarımızın artık AK Parti tarafından arka bahçe değil ön bahçe olarak kullanılması ağrımıza gidiyor kadınlar olarak. Bunun sonuna kadar savaşacağız bu savaş demokratik yollarla olacak, ikincisi sivil itaatsizlik denen çok çağdaş yöntemlerle olacak, peşini bırakmayacağız. Biz hemcinslerimiz üzerinden siyaset yapılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.