BIST 10.170
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,12
HABER /  GÜNCEL

Sayın bakan, mason olur musunuz?

"Sayın bakan mason olmayı düşünür müsünüz?" diye sorulmuştu. Bakan ne cevap vereceğini bilemedi, zaten aşk skandalı gündemi iyice meşgul etmişti. Kimdi bu bakan?

Abone ol

Milli Gazete'nin Kulis Ankara köşesinden  

Yıllar önce…
Bakan bey yakın bir arkadaşı ile makamında sohbet ediyordu.
Özel Kalem müdürü içeri girdi.. Önce özür diledi. Çünkü Bakan bey bir süre içeriye kimsenin alınmamasını söylemişti.
“Afedersiniz Efendim” dedi.. “Dışarıda birisi var, müsait olmadığınızı söyledim.. Ama buna rağmen ısrarla sizinle konuşmak istiyor” dedi.
Bakan da merak etti. “Peki” dedi “Alın bakalım”
Bakanla görüşmek isteyen adam, kılık kıyafetiyle “Kodaman” birine benziyordu.
“Buyurun” dedi Bakan, “Israrla beni görmek istiyormuşsunuz”
Esrarengiz ziyaretçinin gözleri Bakan’ın yanındaki arkadaşına döndü:
“Sayın bakan” dedi “Özel olarak” görüşmeliyiz.
Bakan iyice meraklanmıştı.. Bakanlık makamının hemen arkasındaki özel odaya geçtiler.
Ancak girmeleriyle çıkmaları bir oldu.
Bakan bey şaşkın bir ifadeyle koltuğuna otururken, esrarengiz ziyaretçi de gergin bir yüzle hızla makamdan ayrılmıştı.
Bakan beyin arkadaşı olanlara bir anlam verememişti. Ama oldukça meraklanmıştı.
Sonra öğrendi. Gelen adam Bakan’a “kendisinin mason olduğunu” söylemiş ve bir teklifte bulunmuştu. “Sayın Bakan” demişti.. “Şu anda Kabine’de Mason olmayan iki bakandan biri sizsiniz. Size Mason olma teklifini götürme görevi bana verildi. Mason olmayı düşünür müsünüz?” diye sormuştu. Bakan önce şaşırmış ardından “Bana nasıl böyle bir teklifle gelirsiniz” diye terslemişti. Bunun üzerine gelen esrarengiz kişi de, “Madem öyle bu koltukta çok fazla oturabileceğinizi sanmıyorum” diyerek odadan çıkmıştı.
Gerçekten de kısa bir süre sonra çok ilginç bir skandal patlıyordu. Masonluk teklifini reddeden Bakan, gazete manşetlerini süslüyordu. Adı aşk skandalına karışmıştı. İddiaya göre kendisinden çok küçük bir devlet memuruyla aşk yaşıyordu. Bakan bir süre direnecekti. Israrla kendisinin “Haince planlanmış bir iftiraya kurban gittiğini” söyleyecek ama sonunda istifa etmek zorunda kalacaktı.
Yıllar önce gazete sayfalarına aşk skandalı olarak yansıyan bu olayı ve ilgili bakanı eskiler hemen hatırlayacaktır. Biz skandalın perde arkasına ilişkin bu ilginç iddiayı geçen gün bir dost meclisinde dinledik.
Doğrudur yanlıştır bilemeyiz, bir iddiadır. Ama insan merak etmeden geçemiyor.. Eğer doğruysa acaba Türkiye tarihinde yaşanmış kaç operasyonun, patlak vermiş kaç skandalın arkasında bu tür perde arkası tekliflerin etkisi olmuştur?

Kaynak: www.milligazete.com