BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Savcı ile Balbay arasında gerginlik

Silivri’de görülen Ergenekon davasında savcı Mehmet Ali Pekgüzel ile Cumhuriyet gazetesi eski Ankara temsilcisi Mustafa Balbay arasında 'yanlış bilgi' polemiği yaşandı.

Abone ol

Duruşmanın ilk kısımlarında Balbay söz alıp kendisinin bulunmadığı duruşmalada tanık olarak dinlenilen gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'a Savcı Pekgüzel'in yanlış beyan içeren soru sorduğunu iddia etti.

Balbay Savcı Pekgüzel’in tanığa "2006'da Ergenekon ile ilgili yazılarınızı Mustafa Balbay'dan etkilenerek mi yazdınız. Ortalıkta Ergenekon ismi geçmiyorken o köşesinde yazmıştı" sorusunu sordu. Balbay Savcı Pekgüzel’in bu ifadelerinin yanlış olduğunu iddia ederek, “kon kon kon Ergenekon” isimli yazısını 2008 yılında yazdığını söyledi. Duruşmaya verilen arada araştırma yapan Savcı Pekgüzel, Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinden Balbay'ın o yazısını çıkarttı. Ve yazının tarihinin 2 Haziran 2008’e ait olduğunu gösterdi. Savcı Pekgüzel yazıyı gösterip “Demek ki neymiş savcılık makamı soruları doğru soruyor. Balbay yanlış bilgi verdi" demeyi de ihmal etmedi.