BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.388,77
HABER /  GÜNCEL

Bu il BDP'nin çağrısına uymadı!

BDP ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) cezaevlerinde PKK'lı ve KCK'lıların sürdürdüğü açlık grevlerine destek çağrısına bir il uymadı.

Abone ol

BDP'nin çağrısına uyan bir grup partili ise sadece basın açıklamasını yapmakla yetindi.

BDP'nin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla yaptığı kepenk açmama, okula gitmeme ve yaşamı durdurma çağrısına Şanlıurfa'da, bu uyarıya kimse kulak asmadı. İşyerlerinin tamamı açık olan ve çocukların okula gittiği kentte polis, her ihtimale karşı güvenlik önlemlerini arttırdı.

ŞANLIURFA AÇIKLAMAYLA YETİNDİ

Anadilde eğitim ve savunma hakkı ile Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması için BDP il binasında basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 50 kişinin bulunduğu parti binasında yapılan basın açıklamasında BDP İl Başkanı Mehmet Çiçek,"Cezaevlerinde gelişecek bütün ölümlerde ve ölüm orucu eyleminin sonuçlarında bunlara seyirci kalan AKP hükümeti sorumludur" dedi.

CİZRE DE BDP YÜRÜYÜŞÜNE İLGİ GÖSTERMEDİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sözde cezaevlerindeki tutsakların açlık grevlerini bahane edip yürüyüş yapmak isteyen BDP, istediği kitleyi toplayamadı. Yürüyüş için yaklaşık 300 kişinin toplandığı ve bunların yarısının çocuklardan oluşması dikkat çekti.

Öte yandan, İdil Caddesi'nde ateş yakıp yolu trafiğe kapatmaya çalışan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Güvenlik önlemlerini en üst seviyede tutan güvenlik güçleri, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederek grubu dağıttı. Göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Ayrıca bugün Cizre’de esnafların dükkanlarına zarar gelecek diye kepenklerini açmadığı göründü.

23246.20121030154338.jpg

BDP'nin çağrısı ile Güneydoğu'da bir çok kentte hayat durdu. İş yerleri kepenk açmayınca vatandaş ekmeksiz kaldı. Sokaklar çöp yığınına dönerken, Güneydoğu'daki sessiz bekleyişte korkulan oldu.