BIST 10.346
DOLAR 32,35
EURO 34,76
ALTIN 2.403,21
HABER /  POLİTİKA

Savcı bilmiyorsa vay hukuka!

MHP'li Faruk Bal, Ankara'daki gözaltıları değerlendirdi. İşte Bal'ın operasyon değerlendirmesi;

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan gözaltıları değerlendirdi. NTV'de soruları yanıtlayan Bal, "Türkiye'nin ortak bir akıla ihtiyacı var. 39 yıldır hukukcuyum böyle bir dava görmedim" dedi.

Konuşmasında MHP lideri Bahçeli'nin parti grubunda yaptığı konuşmadan örnekler veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Devlet Bahçeli'nin operasyonu net bir dille değerlendirdiğini söyleyerek, "Temmuz ayı çok sıcak; bu sıcaklık, siyasi ve sosyal hayatımıza da yansımaktadır. Türkiye'nin serinlemeye ihtiyacı var. Türkiye'de bulunan herkes Başsavcı'nın sözlü savunmasını beklerken, gündem birden bu operasyonla değişti. Ben 39 yıldır hukukcuyum, bu kadar uzun süren tahkikatların varlığını bilirim; ama ben bu tür tahkikatların acilen delillendirilerek, bir an evvel gereğinin yapılarak intikal ettirilmesi gerektiğini de bilirim" dedi.

Operasyonun tesadüf olup olmadığı sorularına ise Bal, "Operasyonun bugüne tesadüf etmesi, belki tesadüftür bilemiyoruz; kamuoyu bunu böyle mi değerlendirir,  bunu da bilemiyoruz. Bu AKP'nin kapatılma davasında; kutuplaşmanın bir neticesi olarak, tehdit şeklinde de algılanabilir. Temmuz'un sıcaklığı, Türk siyasetine yansıtılmaya çalışılmaktadır; bu da Türkiye'yi yanlış yere götürmektedir." dedi.

Herkesin demokrasinin kurallarına uymak zorunda olduğunu söyleyen Bal, bu nedenle yapılacakların demokrasiyle sınırlandırılmak zorunda olduğunu belirtti. Bal, Ankara'da yürütülen operasyondan kimsenin haberdar edilmediğini söyleyerek, "Operasyondan biz de haberdar olamıyoruz. Gözaltılarla ilgili internet sitelerine yansıyan haberlerin dışında birşey bilmiyoruz. Eğer savcı bunu bilmiyorsa, operasyonu polis kendi kendine yürütüyor demektir. Böyle bir şey olamaz! Polis, İçişlerine bağlıdır; yani hükümetin Bakanına; hükümete bağlıdır. Eğer savcının operasyondan haberi yoksa yürütme, demokratik tahammüleri hiçe sayarak insanları gözaltına alıyor demektir. Bu demokratik bir hukuk devletinde mümkün değildir. Bir İngiliz'in söylediği gibi, "Eğer kapımı sabah çalınıyorsa biliyorum ki sütcüdür" ama Türkiye'de böyle bir durum sözkonusu değil, kapıyı herkes çalabiliyor." dedi.