BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

İktidarın Ergenekon kararlılığı

Ankara Ergenekon gözaltıları ile sarsılırken iktidar cephesinden üst düzey açıklamalar geldi. Erdoğan'ın şok gözaltı yorumu şöyle oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon soruşturmasında gözler iktidar cephesine döndü. Özellikle AK Parti hakkındaki kapatma davası ile operasyonun aynı güne denk gelmesi manidar bulundu.

Peki iktidar bu operasyon için ne diyor?

İDDİANAMEYİ BEKLİYORUZ:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a meclise gelişinde bu Ergenekon gözaltıları soruldu. Erdoğan, ''Devam etmekte olan bir sürecin, aslında bu da içerisinde olan bir uygulama sanıyorum, soruşturma sürecinin içerisinde... Tabii bizler de iddianamenin bir an önce hazırlanmasını bekliyoruz. Herhalde yargının (iddianameyi) tamamlanmasına yönelik bir adımı diye düşünüyorum. Sayın Savcının, 10. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla atılmış olan bir adım. Tabii bizim bir an önce bunun bir neticeye kavuşturulması beklentimiz de vardır. Temennimiz odur ki bu soruşturmalar neticesinde, karanlıklarda aydınlığa çıkmış olur.''

İktidar cephesinden bu konuda bir başka yorum da hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'den geldi. Tek bir cümle ile habercilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, "Hukuk ve siyaset çok içice bu konuda açıklama yapmamı beklemeyin" dedi.

YARGIYA SAYGI

İktidar cephesinden dikkat çekici açıklama ise AK Parti Genel Başkan Dengir Mir Mehmet Fırat'dan geldi.

Yargı kararlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Fırat, ''Yargının tarafsızlığına, bağımsızlığına saygı gösterilmesi lazım'' dedi.

AK Parti'li Fırat, ''İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın gözaltılarla ilgili haberi yokmuş'' diyen gazeteciye, ''Öyle şey olur mu? Talimat vardır. Polis kendi başına yapmaz'' diye karşılık verdi.