BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,59
ALTIN 2.415,95
HABER /  DÜNYA

Savaşın masum tanıkları

Suriye’deki olaylarda anne ve babalarını kaybeden çocuklar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverler tarafından kurulan yetimhanede yaşıyor...

Abone ol

Suriye’deki olaylarda anne ve babalarını kaybeden çocuklar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverler tarafından kurulan yetimhanede yaşıyor.
Suriye’de 3 yıldır aralıksız süren çatışma ve bombardıman, binlerce insanın hayatını kaybetmesine, binlercesinin ise evsiz kalmasına neden oluyor. Ülkede halen süren çatışmalarda anne ve babasını kaybetmiş çocuklar, zorluklar içinde yaşıyor. Suriye’de anne ve babasını kaybetmiş onlarca Suriyeli çocuk hayırseverler tarafından savaş bölgesinden alınarak, Türkiye’ye getiriliyor. Anne ve babalarından kalan birkaç parça eşya ile teselli bulmaya çalışan çocuklar, hayırseverlerin Reyhanlı ilçesinde kurdukları yetimhanede hayatlarını sürdürüyor.
3 odası olan bir ev düzenlenerek, yetim ve öksüz çocuklar için yetimhaneye dönüştürüldü. Yetimhanede, 1 aylıktan 14 yaşına kadar 30’a yakın kız ve erkek çocuk kalıyor. Çocukların çoğu, yaşadıkları üzüntü ve korkudan dolayı konuşamıyor, içine kapanıyor.
24 saat gönüllü Suriyeliler tarafından bakılan çocukların yemek, bakım, kıyafet ve eğitimleri de aynı yerde sağlanıyor. Suriyeli öksüz ve yetim çocuklar, ülkelerine dönecekleri günün hayalini kuruyor.
(İHA)